Bianca Babuc și Andrei Nuțescu au fost desemnați Miss și Mister Boboc la Balul Bobocilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

În fiecare an, evenimentul foarte așteptat de elevi, părinți și cadre didactice deopotrivă, este Balul Bobocilor. La Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului acesta reprezintă altceva pentru fiecare dintre noi. Pentru elevii claselor a XII-a este gala efortului depus, pentru părinți este încununarea suportului și a implicării, pentru concurenți este evaluarea finală a laturii lor artistice, pentru cadrele didactice prilej de a descoperi alte laturi ale bobocilor din clasele la care sunt diriginți și șansa de a revedea foști elevi care acum studiază departe de oraș. Balul Bobocilor la colegiul humorean nu mai este de mult timp un concurs ci a devenit un spectacol care se dorește mereu altfel și care reușește să adune câteva sute de persoane în public.

În acest an, tema a fost Exploring Wonderland și s-a regăsit în permanență în desfășurătorul spectacolului organizat la Sala „7 Izvoare Toaca Events” vineri 1 noiembrie la ora 18:00.

Nimic deosebit la prima vedere, dar cât de special chiar de la primele momente! Am vizionat noi, publicul, un film care ne-a purtat pe crestele munților, deasupra norilor, prin verdele crud al coniferelor, pe căi neumblate și aproape ireale, de parcă tărâmul Wonderland s-ar fi deschis pentru a fi explorat. Filmul a fost realizat de domnul profesor George Checheriță, diriginte la clasa a XII-a F, undeva în Ceahlău, pe la Dochia, cu bobocii în haine de poveste și intrați în pielea personajelor. Acolo, în acel decor surprins cu profesionalism, cu un impact extraordinar prin calitatea filmării și prin coloana sonoră, i-am văzut urcând și coborând pe culmile magiei pe cei care urmau să intre în rolul personajelor de poveste: Peter Pan și Tinker Bell, Aurora și Filip, Rapunzel și Flynn Rider, Aladin și Iasmina, Belle și Bestia, Albă ca Zăpada și Prințul, Cenușăreasa și Prințul, Ariel și Eric. Ne-am întors în copilărie, la poveste și inocență și prin celălalt film proiectat, gândit ca o imagine în oglindă a bobocilor concurenți de acum și de când erau foarte mici.

Și cine ar fi putut să înceapă incursiunea pe tărâmul magiei mai bine decât cei doi prezentatori, Narcisa Nechitoaia și Lucian Faraon, ambii din clasa a XII-a A? Povestașii, desprinși și ei din file de poveste prin costumație și ținută, au monitorizat desfășurarea spectacolului cu prezență de spirit, spontaneitate și umor. Am răsfoit împreună paginile poveștilor, am încurajat prestația juniorilor care au reușit să demonstreze că prin puterea cuvântului poveștile pot deveni realitate.

Seniorii, elevii din clasele a XII-a, au intrat în poveste prin coregrafia dansului și prin costumele albe sau negre care au sugerat lupta dintre bine și rău, a întunericului cu lumina, întrecerea prin forță, dibăcie sau iscusință. Tot seniorii au fost protagoniștii unui alt moment, cel al tangoului. Coregrafia s-a împletit perfect cu jocul de lumini, perechea Smărăndița Mureș și Andrei Orheian, dansatori prezenți mereu la spectacolele organizate de colegiul humorean, au încântat publicul. Mulțumim lui Andrei Podariu, care a gândit coregrafia spectacolului, prietenul elevilor de la colegiu, pentru care fiecare bal reprezintă o provocare dar de fiecare dată înțelege ce se dorește și reușește să colaboreze foarte eficient cu elevii.

Tot despre povești a fost și momentul tânărului bariton Vlăduț Sărmaș, student la Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de interpretare muzicală, Canto și Arta spectacolului muzical, care a interpretat câteva arii. Chiar dacă este un gen de muzică mai puțin audiat de tânăra generație, important este ca acesta să nu fie uitat iar interpretarea baritonului pe scena balului a fost o încercare de aducere aminte. Mulțumim pentru prezență!

Perechile de boboci și-au prezentat povestea și numele și s-au înfățișat, cu abilități și talente, celor din lumea reală, publicului. Aceștia au dansat cu pricepere și ușurință genuri diferite, au interpretat piese din repertoriul internațional, au imaginat momente de pantomimă, au gândit și prezentat stand-up comedy sau monologuri plin de trăire sinceră. Fiecare dintre boboci a susținut proba de talent, a apelat la prieteni pentru recuzită sau coregrafie. A fost o muncă de durată dar scena s-a umplut de ritm, culoare, lumini și tinerețe. Fie că a fost vorba despre voce și chitară, voce și dans, costume schimbate în viteză sau emoții maxime, seara a purtat amprenta talentului. Proba de cultură generală nu i-a găsit nepregătiți pe bobocii care s-au descurcat foarte bine, au prezentat ținuta de seară, iar valsul interpretat de ei a încântat privitorii prin ținută, eleganță și stil.

Premierea a fost, ca de fiecare dată, pretext de emoție și bucurie. Toți participanții au fost câștigători prin experiența participării la un eveniment important pentru colegiul unde studiază și în primul rând pentru ei înșiși, prin efortul depus și rezultatele finale, depășirea tracului și a sensibilităților pentru a acapara publicul, repetițiile alături de seniori, contactul direct cu un public extraordinar, bucuria reușitei, suportul părinților, sprijinul profesorilor. Personajele din basme au fost invitate pe scenă și au primit diplomele în urma centralizării votului publicului: Miss și Mister Originalitate – Larisa Hurjui (IXC) și Andreas Crăiuț (IXF); Miss și Mister Naturalețe – Ana Gherghel (IXA) și Ciprian Boca (IXD); Miss și Mister Atitudine – Ana Sofia Roibu (IXA) și Narcis Popa (IXA); Miss și Mister Creativitate – Giuditta Turtureanu (IXD) și Ștefan Aldea (IXD); Miss și Mister Spontaneitate – Mădălina Procopeț (IXD) și David Volanschi (IXA); Miss și Mister Eleganță – Claudia Danilevici (IXD) și Edy Drilea (IXK); Miss și Mister Popularitate – Miruna Cojocaru (IXD) și Alexandru Luchian (IXC). Titlul de Miss Boboc a fost oferit Biancăi Babuc (IXC) iar Mister Boboc a fost desemnat Andrei Nuțescu (IXF). Felicitări tuturor!

Invitatul special, Argatu, a creat atmosferă, a energizat publicul și a ridicat lumea la dans. Petrecerea a continuat până dimineață cu DJ Mercore, un nume foarte des invitat la Gura Humorului.

Undeva, la limita dintre real și imaginar, într-o seară rece de noiembrie, seniori și juniori ai colegiului humorean, animați și organizați de inimosul profesor George Checheriță, ne-au ajutat să explorăm o lume a poveștilor, a copilăriei eterne, a imaginației. Alături de ei s-au aflat în permanență Primăria Gura Humorului, domnul primar Marius Ioan Ursăciuc prezent la spectacol, sponsorul principal „Balance” prezent prin domnul Ionuț Sturzu, toți sponsorii care încurajează acest gen de activități și susțin educația prin spectacol. Mulțumiri acestora și echipei manageriale de la Colegiul „Alexandru cel Bun” prezentă în sală, mulțumiri publicului, profesorilor care știu că reușita nu este posibilă fără pregătire serioasă, părinților care au trăit alături de copii bucuria evenimentului.

Profesor Cîmpan Brîndușa Luminița

Colegiul „Alexandru cel Bun”, Gura Humorului


Intră acum și în grupul de