Bianca Babuc și Andrei Nuțescu au fost desemnați Miss și Mister Boboc la Balul Bobocilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

În fiecare an, evenimentul foarte așteptat de elevi, părinți și cadre didactice deopotrivă, este Balul Bobocilor. La Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului acesta reprezintă altceva pentru fiecare dintre noi. Pentru elevii claselor a XII-a este gala efortului depus, pentru părinți este încununarea suportului și a implicării, pentru concurenți este evaluarea finală a laturii lor artistice, pentru cadrele didactice prilej de a descoperi alte laturi ale bobocilor din clasele la care sunt diriginți și șansa de a revedea foști elevi care acum studiază departe de oraș. Balul Bobocilor la colegiul humorean nu mai este de mult timp un concurs ci a devenit un spectacol care se dorește mereu altfel și care reușește să adune câteva sute de persoane în public.

În acest an, tema a fost Exploring Wonderland și s-a regăsit în permanență în desfășurătorul spectacolului organizat la Sala „7 Izvoare Toaca Events” vineri 1 noiembrie la ora 18:00.

Nimic deosebit la prima vedere, dar cât de special chiar de la primele momente! Am vizionat noi, publicul, un film care ne-a purtat pe crestele munților, deasupra norilor, prin verdele crud al coniferelor, pe căi neumblate și aproape ireale, de parcă tărâmul Wonderland s-ar fi deschis pentru a fi explorat. Filmul a fost realizat de domnul profesor George Checheriță, diriginte la clasa a XII-a F, undeva în Ceahlău, pe la Dochia, cu bobocii în haine de poveste și intrați în pielea personajelor. Acolo, în acel decor surprins cu profesionalism, cu un impact extraordinar prin calitatea filmării și prin coloana sonoră, i-am văzut urcând și coborând pe culmile magiei pe cei care urmau să intre în rolul personajelor de poveste: Peter Pan și Tinker Bell, Aurora și Filip, Rapunzel și Flynn Rider, Aladin și Iasmina, Belle și Bestia, Albă ca Zăpada și Prințul, Cenușăreasa și Prințul, Ariel și Eric. Ne-am întors în copilărie, la poveste și inocență și prin celălalt film proiectat, gândit ca o imagine în oglindă a bobocilor concurenți de acum și de când erau foarte mici.

Și cine ar fi putut să înceapă incursiunea pe tărâmul magiei mai bine decât cei doi prezentatori, Narcisa Nechitoaia și Lucian Faraon, ambii din clasa a XII-a A? Povestașii, desprinși și ei din file de poveste prin costumație și ținută, au monitorizat desfășurarea spectacolului cu prezență de spirit, spontaneitate și umor. Am răsfoit împreună paginile poveștilor, am încurajat prestația juniorilor care au reușit să demonstreze că prin puterea cuvântului poveștile pot deveni realitate.

Seniorii, elevii din clasele a XII-a, au intrat în poveste prin coregrafia dansului și prin costumele albe sau negre care au sugerat lupta dintre bine și rău, a întunericului cu lumina, întrecerea prin forță, dibăcie sau iscusință. Tot seniorii au fost protagoniștii unui alt moment, cel al tangoului. Coregrafia s-a împletit perfect cu jocul de lumini, perechea Smărăndița Mureș și Andrei Orheian, dansatori prezenți mereu la spectacolele organizate de colegiul humorean, au încântat publicul. Mulțumim lui Andrei Podariu, care a gândit coregrafia spectacolului, prietenul elevilor de la colegiu, pentru care fiecare bal reprezintă o provocare dar de fiecare dată înțelege ce se dorește și reușește să colaboreze foarte eficient cu elevii.

Tot despre povești a fost și momentul tânărului bariton Vlăduț Sărmaș, student la Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de interpretare muzicală, Canto și Arta spectacolului muzical, care a interpretat câteva arii. Chiar dacă este un gen de muzică mai puțin audiat de tânăra generație, important este ca acesta să nu fie uitat iar interpretarea baritonului pe scena balului a fost o încercare de aducere aminte. Mulțumim pentru prezență!

Perechile de boboci și-au prezentat povestea și numele și s-au înfățișat, cu abilități și talente, celor din lumea reală, publicului. Aceștia au dansat cu pricepere și ușurință genuri diferite, au interpretat piese din repertoriul internațional, au imaginat momente de pantomimă, au gândit și prezentat stand-up comedy sau monologuri plin de trăire sinceră. Fiecare dintre boboci a susținut proba de talent, a apelat la prieteni pentru recuzită sau coregrafie. A fost o muncă de durată dar scena s-a umplut de ritm, culoare, lumini și tinerețe. Fie că a fost vorba desp