Nostalgie după unanimități? De ce PSD Suceava vrea neapărat susținerea PNL la proiectele de lege pe care le propune?


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a surprins săptămâna aceasta atunci când a transmis către mass-media locală un comunicat prin care acuză în termeni fermi OPOZIȚIA (parlamentarii PNL de Suceava) că nu votează proiectele PUTERII.

Întrebarea care a stat pe buzele tuturor a fost: în cazul ăsta care ar mai fi rolul OPOZIȚIEI?

 

Probabil că unii parlamentari PSD de Suceava încă se mai cred în cadrul Consiliului Județean Suceava, când acesta era condus de șeful de atunci al PSD, actualul deputat Pro-România, Cătălin Ioan Nechifor și când toate proiectele de Hotărâri de CJ erau discutate și negociate în prealabil astfel încât în peste 95% din cazuri votul în plenul CJ a fost cu UNANIMITATE.

 

Sau poate că parlamentarii PSD de Suceava nu acceptă ideea că la PNL nu e ca la PSD când Liviu Dragnea zice într-un fel și toți social-democrații se aliniază fără nici un fel de protest în spatele său.

 

PSD Suceava i-a criticat pe parlamentarii liberali suceveni că nu au votat Codul Administrativ. A fost și normal să nu o facă mai ales că opoziția nu trebuie să pactizeze cu partidul de la guvernare care dorește să se transforme în partidul stat iar tot ce înseamnă funcție publică numită să se facă doar în spatele ușilor închise de la ședințele de partid și nu prin concurs. Asta în condițiile în care și ”concursurile” acestea s-au dovedit în ultima vreme mai degrabă ”de împrejurări” favorabile membrilor PSD care s-au prezentat la ele.

 

O altă acuză a fost nevotarea Codului Silvic. Aici însă situația e mult mai încâlcită în sensul că nici măcar membrii PSD din Parlament nu au fost de acord cu el și nu l-au votat, printre ei numărându-se și fostul ministru al pădurilor, Doina Pană.

Cu Codul Silvic părerile sunt atât de împărțite încât doar viața și piața lemnului vor putea spune cine a avut dreptate. E drept însă că PSD face eforturi să ducp lucrurile pe un anume făgaș.

 

Cel de al treile asubiect de acuză este Legea Off-shore sau cu alte cuvinte ce va face România cu gazele din Marea Neagră. Din declarațiile deputatului PSD Iulian Iancu, se pare că Guvernul TUDOSE a căzut tocmai pentru că a propus această lege.

Credeți că mai era cazul ca liberalii să intervin în vreun fel în lupta internă din PSD șii în reglarea de conturi cu marii exploatatori de resurse naturale?

 

Ciudat și surprinzător este faptul că parlamentarii PSD de Suceava nu critică sub nici o formă votul celor de la ALDE, cu care sunt în alianță la guvernare și care s-au abținut!

 

De fapt comunicatul PSD arată că există o ruptură serioasă, cel puțin pe aceste domenii extrem de importante, între viziunea social-democrată și viziunea celor de drepta ALDE și PNL.

 

Poate nu întâmplător liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu e plecat în concediu când tocmai aceste voturi erau necesare.

Asta explică în bună măsură și ultimele rezultate din sondajele de opinie unde Liviu Dragnea are o treime din potențialul partidului său iar Tăriceanu are de trei potențialul partidului pe care îl conduce!!

 

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de