Lider PNL Suceava: Actuala majoritate parlamentara poate deveni volatila. Ponta nu paraseste Guvernul decat constrans


Intră acum și în grupul de

Co-vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politica de la Intermedia TV, că actuala majoritate parlamentară ar putea deveni volatilă şi că Guvernul şi-ar putea pierde susţinerea parlamentară actuală.

Solicitat să comenteze cererea preşedintelui Traian Băsescu adresată premierului Victor Ponta de a demisiona din funcţie pentru că este „un bolovan” atârnat de gâtul României şi de a numi un alt premier din PSD, Ioan Bălan a spus că nu crede că premierul Victor Ponta va demisiona.

„Nu cred că Victor Ponta îşi va da demisia foarte repede, ci doar constrâns”, a spus Bălan.

El a arătat că Guvernul este o consecinţă a majorităţii din Parlament şi că, chiar dacă UDMR va părăsi guvernarea, Alianţa Socialistă din Parlament ar avea voturile necesare pentru a susţine acest guvern.

Bălan a recunoscut că actuala majoritate parlamentară ar putea deveni volatilă în perioada următoare, dar nu crede că vor fi alegeri anticipate.

Liderul PNL consideră că Guvernul condus de Victor Ponta trebuie să-şi arate adevărata faţă până la capăt.

„Ei au promis că vor face foarte multe lucruri bune pentru ţară. Dacă Ponta va fi dat jos din funcţie, la cum îl ştim, mincinos, ar fi în stare să spună că ar fi putut duce la capăt acele promisiuni pe care le-a făcut”, a explicat Ioan Bălan

El a spus că doar dacă lucrurile vor lua o turnură neaşteptată şi PNL va fi nevoit să preia guvernarea o va face, dar consideră că cel mai bine este ca un nou guvern să fie instalat după alegeri parlamentare.

Ioan Bălan şi-a exprimat scepticismul că se vor putea organiza alegeri anticipate întrucât este nevoie de votul Parlamentului şi că sunt foarte mulţi parlamentari care ştiu că nu vor mai fi realeşi şi preferă să rămână în funcţie până la alegerile ce vor fi organizate la termen.

Totodată, Bălan a explicat că se conturează ca la viitoarele alegeri parlamentare să fie doar 300 de deputaţi şi 100 de senatori, aleşi pe un sistem de vot mixt, listă naţională şi uninominal, ca în Germania.

 


Intră acum și în grupul de