Nechifor, în Parlament, a cerut Ministerului Apelor și Pădurilor să rezolve problema pentru a se putea realiza aducțiunea de gaz metan la Vatra Dornei. Trenează de 16 ani. Secretarul de stat Istrate Ștețco: După ce primim clarificări, în maxim o săptămână avizăm documentația


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor a cerut, luni, în Parlament, Ministerului Apelor și Pădurilor, să soluționeze problema scoaterii temporare din fond forestier a suprafeței necesare pentru realizarea conductei de gaz natural care să lege Câmpulung Moldovenesc de Vatra Dornei.

El a făcut cererea după ce la întrebarea pe care a adresat-o Ministerului Apelor și Pădurilor i  s-a transmis că la solicitarea Transgaz sunt necesare unele clarificări, care nu au fost încă transmise.

„Vă rog să încercați să urgentați această chestiune. De 16 ani se așteaptă acest transfer, acest drept de a putea interveni cu lucrări de infrastructură pentru Vatra Dornei, un oraș care și acum suferă foarte mult din cauza frigului și cred că ministerul ar trebui să fie un pic mai atent atât cu Romsilva cât și cu situația juridică a acelor terenuri”, a spus Nechifor.

Secretarul de stat pentru păduri, Istrate Ștețco, i-a dat asigurări lui Nechifor că situația va fi soluționată cu celeritate.

„Vă asigur de toată disponibilitatea noastră de a rezolva această problemă. Au fost câteva probleme cu documentele. Am solicitat clarificări. Noi vă garantăm că dacă ajung documentele la noi, în maxim o săptămână vor ieși aprobate”, a spus Ștețco.

În răspunsul Ministerului Apelor și Pădurilor se arată că pentru realizarea obiectivului conductă gaze naturale Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, RNP Romsilva a emis avizul în 1 noiembrie 2016 pentru ocuparea temporară a terenului în suprafață de 12, 3536 ha din fondul forestier proprietate publică a statului, iar Garda Forestieră a emis avizul în 28 iulie 2017.

Ulterior, la Ministerul Apelor și Pădurilor a fost depusă în data de 19 septembrie 2017, de Transgaz documentația în baza căreia este solicitată aprobare pentru ocuparea temporară a unor terenuri în suprafață de 12, 6480 de ha pentru o perioadă de 10 ani. Din această suprafață, 9,2499 hectare reprezintă terenuri proprietate publică a statului.

”În urma analizării solicitării Transgaz, MAP a solicitat transmiterea de completări sau clarificări, solicitare căreia nu i s-a dat curs, din păcate, până în prezent”, se arată în răspuns.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de