Băișanu a argumentat în Parlament motivul pentru care susține înființarea Editurii Didactică și Pedagogică: Trebuie să fie un monopol atâta vreme cât este vorba de educația copiilor noștri.


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat în Camera Deputaților că susține înființarea Editurii Didactică și Pedagogică în ciuda argumentelor opoziției că este vorba de o economie de piață și este nevoie de concurență în ceea ce privește manualele școlare.

În cadrul dezbaterilor privind proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.76/2017 privind înfiinţarea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică-S.A. ca urmare a reorganizării Regiei Autonome „Editura Didactică şi Pedagogică” prin transformare, Băișanu a spus că este necesară această editură pentru ca elevii să aibă manualele când începe anul școlar și să nu fie afectați de contestațiile la licitații.

„Dacă e vorba de economia de piață hai să lăsăm ca legile acestui tip de economie să funcționeze când vindem pere, prune, șaibe, piulițe. Aici e vorba de carte pentru toți copiii României, iar până în momentul de față am văzut că din cauza unor licitații și unor bătălii care să reușească până la urmă să facă un tip de carte avem întârzieri și la momentul în care cartea trebuie să fie pe banca elevului aceasta nu se întâmplă tocmai din cauza unor contestații care curg de la un an la altul”, a spus deputatul sucevean.

El a adăugat că el considere că ministerul face un lucru bun și Guvernul face un lucru bun cu această propunere.

„Nu exagerez când spun că trebuie să fie un monopol atâta vreme cât este vorba de educația copiilor noștri”, a spus Băișanu.

El a răspuns și unei colege din opoziție care a adus un manual din perioada comunistă care avea pe prima pagină fotografia liderului comunist Nicolae Ceaușescu.

„Când am făcut școala aveam pe toate cărțile fotografia lui Ceaușescu. Vreau să vă spun că nu l-am învățat pe Ceaușescu, ci ceea ce scria după acea fotografie și dacă nu mă înșel suntem generația care a făcut școala atunci. Dacă hulim cartea noi, cei care astăzi suntem în Parlament României și conducem România, ne hulim pe noi, hulim Parlamentul și trebuie să plecăm acasă” , a conchis Băișanu.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de