Primul președinte al PLUS Suceava, Adrian Radu Rey, a lucrat trei ani în Cancelaria lui Victor Ponta și un an în cea a lui Dacian Cioloș. El spune că a ajuns în această poziție fiind selectat de un consilier al Prințului Charles


Intră acum și în grupul de

Organizația județeană PLUS Suceava s-a constituit la sfârșitul lunii iulie, iar primul președinte al filialei Suceava este Adrian Radu Rey pentru o perioadă de doi ani.

În Convenția Județeană PLUS Suceava s-a stabilit că din echipa lui Rey vor mai face parte Beniamin Atodiresei, secretar general, responsabilul de comunicare este Cristina Pavel, trezorier este Ionuț Donisan, iar responsabilul pentru strângere de fonduri este Vlad Hazi.

În Convenție au mai fost aleși patru membri ai Biroului filialei județene, trei membri ai Comisiei Județene de Integritate și Arbitraj Suceava, cei trei membri ai Comisiei Județen de Cenzori Suceava și cei 19 delegați care vor participa în decembrie la Convenția Națională PLUS.

Totodată, a fost ales și coordonatorul organizației de tineret, Generația PLUS, Vlăduț Nicolae Ciobîcă, alături de trei membri ai Biroului Județean.

Președintele PLUS Suceava, Adrian Radu Rey a explicat că, spre deosebire de alte partide, PLUS va avea o altfel de structură în județ, respectiv „comunități locale”  ce se vor înființa la un număr de minim 7.500 de locuitori, fiind înființate astfel de „comunități locale” în municipii și că urmează să fie înființate și în mediul rural.

Potrivit acestuia, organizația județeană PLUS Suceava are circa 200 de membri, iar el își propune dublarea numărului de membri în perioada următoare.

Adrian Radu Rey a spus că împlinește 36 de ani, este economist, fiind specializat pe management de proiect, este în an final al doctoratului în economie.

El a mai spus că a lucrat atât în mediul privat antreprenorial și cel neguvernamental, dar că a avut o experiență de peste patru ani în cadrul Cancelariei primului ministru, ca instituție, subliniid că nu a făcut politică  până la înscrierea în PLUS în octombrie 2018.

Adrian Radu Rey a spus că a lucrat în Cancelaria primului ministru Victor Ponta din 2012 și ulterior în cea a lui Dacian Cioloș, până în 3 ianuarie 2017 când a demisionat.

El a explicat că a lucrat într-un compartiment de dezvoltare durabilă care era coordonat de un reprezentant direct al Prințului Charles.

Adrian Radu Rey a mai spus că a ales PLUS pentru că i-a plăcut foarte mult abordarea lui Dacian Cioloș în perioada când a fost prim ministru.

„Am decis împreună cu echipa care a fost acolo să participăm și să ne implicăm în această mișcare. Am început cu cea civică și am ajuns la cea politică”, a mai spus Adrian Radu Rey.

El a mai spus că este președintele Asociației de Dezvoltare a Zonei Montane.

Totodată, el a menționat că nu a fost funcționar public în Cancelaria primului ministru, ci angajat contactual, iar poziția a fost obținută în urma unui interviu cu consilierul Prințului Charles, Jeremy Staniforth.

„Consilierul Prințului Charles avea rol în Guvernul României de Înalt Reprezenant. Era o poziție oferită de Guvern și nu de acum, ci de pe vremea Guvernului Boc”, a spus Rey.

El a mai declarat că nu a mers în Cancelaria primului ministru Victor Ponta pentru că era vorba de un Guvern social-democrat, ci pentru experiența acumulată.

„Eu am lucrat într-o echipă multidisciplinară care nu avea nicio legătură cu zona politică”, a ținut să precizeze Adrian Radu Rey.

El a arătat că a demisionat imediat ce a plecat Guvernul Cioloș pentru că guvernarea actuală a venit cu alte idei.

„Ce muncisem în patru ani de zile s-a desființat”, a spus Radu Rey care a menționat că și reprezentantul Prințului Charles, Jeremy Staniforth, care lucrase ca Înalt Reprezentant pentru Dezvoltare Durabilă și-a încheiat colaborarea cu Guvernul la vremea respectivă.

Potrivit lui Adrian Radu Rey, acest grup de lucru a elaborat un document „Orientări strategice naționale pentru dezvoltarea durabilă a zonei montane” care a stabilit obiectivele și prioritățile de importanță pentru zona montană din România și a găsit soluții să poată să fie finanțate, prin PNDR, iar pe anumite măsuri și submăsuri s-au făcut alocări distincte pentru zona montană.


Intră acum și în grupul de