Deputatul PSD Alexandru Rădulescu, după ce decese din urmă cu trei săptămâni sunt înregistrate, în mod bizar, la începutul perioadei de monitorizare a Sucevei în vederea ridicării carantinării: Vom cere DSU definirea exactă a parametrilor ce trebuiesc atinși în județul Suceava pentru ieșirea din carantină


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a apreciat, vineri, ca „bizar” anunțul făcut de INSP prin care șase decese asociate Covid 19 în județul Suceava, înregistrate în prima parte a lunii aprilie, sunt abia acum raportate, mai ales că data de 1 mai este prima zi de monitorizare a zonei în vederea ridicării din carantină.

Vă prezentăm integral declarația de presă  transmisă de deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu

„Dacă, în alți ani, pentru județul Suceava, această zi, 1 Mai, avea semnificația sa universală, în acest an ea reprezintă încă o zi în care județul trăiește în incertitudinea generată de degringolada guvernării liberale la nivel național și județean. În ultimele zile reprezentanții acestei guvernări au părut a prezenta o situație care începe a se stabiliza. L-am auzit pe dl. general Oprea, care a predat managementul Spitalului Județean unei conduceri civile locale, afirmând că spitalul este foarte bine pregătit să gestioneze această criză, că dispune de medicamente, de echipamente de protecție, de cea mai mare capacitate de ventilare din țară și că ”in ATI mai sunt 7 pacienți intubați ceea ce indică o diminuare a crizei”. L-am auzit pe ministrul sănătății, dl Nelu Tătaru, afirmând că focarul de infecție de la acest spital este în diminuare. L-am auzit pe prefectul județului Suceava mulțumind echipei medicale militare care a condus activitatea în Spitalul Județean în ultimele săptămâni și care ”a depus toate diligențele pentru normalizarea situației”. L-am ascultat aseară, la o televiziune locală, pe președintele Consiliului Județean, aflat încă în convalescență după spusele colegilor dumnealui, mulțumind de asemenea aceleiași echipe de management militar și arătând că focarul de COVID-19 de la spital este în restrângere. Este vorba de aceeași persoană care, până pe 15 martie, își asuma, în toată media locală, paternitatea  tuturor investițiilor de la Spitalul Județean dar care, aseară, arunca toată responsabilitatea achizițiilor, suspectate de presă ca fiind posibile fraude, pe umerii fostei echipe manageriale. Și asta după ce și-a declinat, către Administratorul Public al județului, atribuțiile de management al Spitalului Județean.

Pe de altă parte însă l-am auzit tot pe ministrul sănătății afirmând că, începând cu 15 mai există posibilitatea ca România să nu se mai afle în starea de urgență dar că, Suceava, principalul focar de infectare cu Coronavirus nu se află în această situație și că ieșirea din carantină a zonei Sucevei depinde de evoluția crizei în următoarele săptămâni.

Prima zi din această perioadă de monitorizare este marcată de o statistică, concepută într-un mod bizar, emisă de INSP, care ia în evidență azi, 1 mai, în Suceava, încă 5 decese din cauza infectării cu COVID-19 menționându-se că cei 5 suceveni au fost internați, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 și au decedat în prima jumătate a lunii aprilie la Spitalul Județean.

Prin prisma debutului acestei perioade, intrarea județului Suceava într-o stare de normalitate, alături de întreaga țară, pare un obiectiv de viitor mai îndepărtat. Noi, parlamentarii social-democrați suceveni, vom solicita Departamentului pentru Situații de Urgență definirea exactă a  parametrilor evoluției pandemiei de Coronavirus și ai stării de sănătate care trebuiesc atinși la nivelul județului astfel încât locuitorilor acestui județ să li se ofere un orizont de așteptare pertinent, realist”.


Intră acum și în grupul de