Flutur vrea dezbateri in cadrul partidului si nu opinii postate pe bloguri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„E ceva firesc să apară păreri pro şi contra într-un partid”, a declarat joi vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur, care consideră că atât criticile, cât şi aprecierile trebuie discutate în cadrul partidului şi nu postate pe bloguri. Afirmaţiile liderului democrat-liberal survin în urma ultimelor declaraţii ale eurodeputatului PD-L Cristian Preda.

Flutur a spus într-o conferinţă de presă că opiniile diferite fac parte din cadrul democratic, dar că „multe lucruri se consumă în interiorul unui partid şi mai puţin pe bloguri”. „Aceste lucruri, care sunt critice, le-am avut şi noi la nivelul Biroului Politic, legat de promovarea unui om sau a altuia. Este normalitate, eu nu o văd altfel. Poate mai puţin pe bloguri şi mai mult în dezbaterile din interiorul unui partid”, a spus vicepreşedintele PD-L.

Flutur a arătat că în ultima perioadă, când au fost campanii electorale, au existat mai multe critici privind strategia, de asocierea partidului. „PD-L a dovedit, în doar doi ani de când s-a înfiinţat prin fuziunea cu PLD, că a devenit partidul de dreapta, legitimat în fiefurile de dreapta şi chiar cu păreri pro şi contra din interiorul lui este partidul care a câştigat guvernarea, care a câştigat alături de preşedintele Traian Băsescu împotriva unei coaliţii care a fost foarte puternică”, a mai spus Gheorghe Flutur.

El a mai spus că va trebui să „se consume” şi perioada de alegeri interne din partid şi Congresul PD-L pentru a se intra în normalitate, în legitimitatea structurilor care conduc formaţiunea politică.

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a făcut, într-o postare de marţi pe blogul său, o analiză a modului în care ar trebui să se modernizeze PD-L, susţinând că “voturile nu se strâng precum profitul unei firme, iar partidul trebuie să asume o libertate de opinie considerabilă” şi atenţionând că “un partid nu e modern dacă vorbeşte pe o voce”. Cristian Preda a atras atenţia şi asupra faptului că PD-L a fost doi ani pro-PNL, urmaţi de doi ani anti-PNL şi anti-PSD, după care un an pro-PSD, iar din decembrie 2009 a intrat într-o epocă pro-minorităţi şi independenţi, apreciind că, în privinţa identităţii doctrinare, “parcă o busolă nu ar strica”.

Totodată, europarlamentarul PD-L i-a transmis lui Honorius Prigoană că ideea că lupta din 17 ianuarie pentru colegiul 1 ar fi legată de o promisiune de reformă a statului e ridicolă şi l-a sfătuit pe “şoferul cu numeroase amenzi la activ” să nu îşi conducă retorica pe un teren prea accidentat.

Deputatul PDL Sever Voinescu a apreciat, într-un răspuns la comentariul unui vizitator al blogului său, postat la sfârşitul lunii decembrie, că PD-L are “o serioasă problemă de gestiune a resurselor umane”.“Mare problemă! Sper ca apropiatul Congres să o rezolve în bună parte. În ceea ce mă priveşte, lucrez intens în aceste zile pentru ca la Congres să avem o soluţie modernă şi raţionala la problema «cadrelor»”, a continuat el.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, referitor la criticile formulate de Cristian Preda şi Sever Voinescu, că cei doi au mai puţină experienţă în partid, astfel că, dacă vor participa la dezbaterile interne, se vor lămuri.

Boc a ţinut să precizeze că, potrivit statutului PD-L, anul acesta va fi organizat congresul partidului, ceea ce înseamnă alegerea unei noi structuri de conducere şi unele modificări “de jos până la vârful” partidului, potrivit unei proceduri fireşti prevăzute de statut. “Domnii Voinescu şi Preda au mai puţină experienţă politică în partid, fiind şi mai noi, astfel că, participând şi mai mult la dezbaterile interne care au avut loc, se vor lămuri şi cu aspectele pe care le-au sesizat”, a comentat Emil Boc afirmaţiile celor doi membri PDL despre modul în care se iau deciziile în partid şi gestiunea resurselor umane.

Desemnarea lui Honorius Prigoană drept candidat la alegerile parlamentare parţiale este “semnul unei tendinţe clare de oligarhizare a PD-L”, consideră eurodeputatul Cristian Preda, care îi transmite totodată lui Emil Boc că poate îmbrăţişa orice opinii, dar e bine să vadă şi consecinţele lor. “Candidatul Prigoană Honorius e bun, zice premierul Boc pe 4 ianuarie, deoarece are experiență în afaceri. Eu şi amicul Voinescu nu suntem buni, zice tot premierul Boc a doua zi, pe 5 ianuarie, deoarece nu avem experiență în partid. Sunt puțin mirat. Eu îl respectam pe domnul Boc tocmai pentru că nu provine din lumea afacerilor întrepătrunse cu politica. Iar acum aflu de la domnia sa că, de fapt, respectă doar lumea afacerilor şi crede că, dacă n-ai această “origine sănătoasă”, nu… ai experiență. Tare m-aş bucura să clarificăm cestiunea!”, scrie Preda, miercuri, pe blogul personal.

Europarlamentarul democrat-liberal adaugă că Emil Boc nu le oferă lui şi lui Sever Voinescu “foarte multe speranţe”, menţionând că premierul foloseşte, în replica dată marţi, “o inedită (ne)concordanță a timpurilor: «dacă vor participa la întâlnirile de partid care au avut loc se vor lămuri»”


Intră acum și în grupul de