Flutur e convins ca opozitia a orchestrat huiduielile presedintelui Basescu de la Iasi


Intră acum și în grupul de

„Pozează în uniţi de ziua Unirii, dar încurajează dezbinarea”, a declarat, luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, care este si liderul organizatiei judetene a PDL, care consideră că e regretabil că în această zi încărcată de istorie, PSD şi PNL şi-au ales să-şi facă cununia civilă.

Flutur a spus că este pentru prima dată de după Revoluţie când la manifestările dedicate Zilei Unirii de la Iaşi se modifică o cutumă de organizare. El a spus că această cutumă era ca în preajma statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza să fie lăsate spaţii libere pentru depunerea de coroane de flori, iar în acest an, cu sprijinul primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, un grup de membri PSD şi PNL a încălcat această cutumă şi că s-au poziţionat lângă statuie.

Flutur a mai spus că este regretabil că s-a huiduit şi în timpul slujbei religioase şi în timpul discursului mitropolitului. „Sunt convins că românii au înţeles şi dezaprobă folosirea acestor momente de importanţă naţională pentru răfuieli politice”, a spus vicepreşedintele PDL.

El a subliniat că la această manifestare „PDL şi-a văzut de treabă, modest, civilizat”, alături de preşedintele Traian Băsescu şi de membri ai Guvernului. „Aici o notă discordantă a vrut să facă opoziţia”, a mai declarat Flutur.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns în Piaţa Unirii din Iaşi, unde au loc manifestările de Ziua Unirii, în jurul orei 10.00, el fiind puternic huiduit de mulţime. Preşedintele a primit onorul Gărzii Militare în timp ce din mulţimea adunată în Piaţa Unirii se auzeau huiduieli şi fluierături puternice. De asemenea, unii dintre participanţi au strigat “Hoţii”. Majoritatea protestatarilor făceau parte dintr-un grup de aproximativ o sută de pensionari militari, care au scandat “Cuza cel Mare, Băsescu Dezbinare”, “Vânzători de ţară”.

Pentru scurt timp, preşedintele şi-a părăsit locul amenajat pentru oficialităţi şi a mers să discute cu grupul de militari în rezervă care îl huiduiau şi scandau “Demisia”, după ce s-a consultat cu şeful dispozitivului de securitate al SPP. El a stat de vorbă cu aceştia câteva minute, după care s-a întors pe scările de lângă scena amenajată în piaţă.

După acest moment, primarul Iaşiului Gheorghe Nichita s-a adresat mulţimii, împlorându-i pe oameni să respecte “această sărbătoare a naţiunii”. “Vă invit, vă implor să respectăm această sărbătoare a naţiunii, să lăsăm deoparte discuţiile persoanele şi să arătăm că ne respectăm idealurile”, şi-a început Nichita discursul în faţa celor aproximativ o mie de persoane adunate în piaţă.

În mulţime se aflau liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

La manifestările organizate la Iaşi la împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române au participat şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul de Externe Teodor Baconschi, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, care l-au aplaudat pe Băsescu după ce acesta a primit onorul Gărzii.


Intră acum și în grupul de