Deputatul Mircea Irimescu, despre intrarea in greva parlamentara: „Hotararile grupului vor fi si hotararile mele”


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Mircea Irimescu, a declarat miercuri că se va supune deciziilor grupului PNL din Camera Deputaţilor din care face parte, în ceea ce priveşte intrarea în grevă parlamentară. „Eu sunt în grupul PNL şi, în această calitate, mă supun deciziilor acestui grup. Hotărârile grupului vor fi şi hotărârile mele”, a spus Irimescu.

Mircea Irimescu a fost ales deputat de Suceava pe lista PNL, el fiind membru PNŢCD şi s-a alăturat grupului PNL din Camera Deputaţilor în urmă cu un an.

Viceliderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a declarat, miercuri, că opoziţia va desemna, în principiu, reprezentanţi în Birourile permanente ale celor două Camere şi va participa la votarea acestora. „În principiu, vom nominaliza reprezentanţi în Birourile permanente şi vom participa la votarea lor, urmând ca ulterior să punem în practică decizia de a ne retrage din Parlament”, a spus Nicolăescu. El a precizat că o decizie definitivă în această privinţă, ca şi toate deciziile tehnice referitoare la retragerea opoziţiei din Parlamet, urma să fi luată la ora 15.00, la reuniunea grupurilor parlamentare ale USL.

Nicolăescu a mai spus că parlamentarii opoziţiei vor renunţa, ca urmare a retragerii lor din Parlament, la indemnizaţia de şedinţă, care nu are o valoare fixă, fiind proporţională cu numărul de şedinţe la care un demnitar participă.

Parlamentarii opoziţiei vor încasa, însă, în continuare, indemnizaţia de bază, a cărei valoare este, în medie, de 4.000 de lei, dar şi sumele forfetare din care sunt plătiţi consilierii din birourile parlamentare din teritoriu. Totodată, parlamentarii opoziţiei vor continua să beneficieze de cazare gratuită în Bucureşti, precum şi de abonamentul la telefonul mobil, plătit de Parlament.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că USL va intra în grevă parlamentară până la alegeri, arătând că opoziţia a ajuns la un acord în ceea ce priveşte retragerea parlamentarilor PSD, PNL şi PC din activităţile uzuale ale Legislativului, ca măsură de protest la adresa puterii.

Antonescu a spus că toţi parlamentarii celor trei partide din opoziţie, fără excepţie, se vor retrage din “activitatea uzuală” a Parlamentului în toate formele. El a precizat că senatorii şi deputaţii PSD, PNL şi PC îşi vor păstra “mandatul şi dreptul de vot” pe care să le activeze “în situaţii de maximă importanţă”. Antonescu a menţionat că astfel de situaţii sunt legate de “chestiuni care pot să ofere soluţii crizei politice”, referindu-se la decizii, hotărâri sau legi privitoare la alegerile parlamentare anticipate, moţiune de cenzură, suspendarea actualului preşedinte, modificarea legislaţiei electorale.
El a precizat că durata acestui protest este “până la alegeri”, anticipate sau nu, ori până la momentul în care s-ar putea ajunge la un acord oficial putere-opoziţiei în vederea alegerilor anticipate, acord care ar trebui transpus în realitate printr-un vot în Parlament.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, luni, că parlamentarii opoziţiei îşi vor încasa, pe durata protestului USL, indemnizaţiile de bază, pe care nu le pot refuza, însă le vor dona unor fundaţii.


Intră acum și în grupul de