Gheorghe Flutur le cere tinerilor din PDL sa iasa la bataie acolo unde partidul e in opozitie locala (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur le-a cerut sâmbătă, tinerilor prezenţi la Şcoala Naţională de Management Politic oranizata la Suceava de a OT-PDL să fie curajoşi şi să se comporte ca partid de opoziţie în localităţile şi judeţele unde la putere se află membri ai partidelor aflate actualmente în opoziţia parlamentară.

Gheorghe Flutur a spus în cadrul Şcolii Naţionale de Management Politic că PDL este în opoziţie în mai mult de jumătate din judeţele din ţară şi consideră că partidul trebuie să-şi învingă timiditatea şi să se comporte ca partid de opoziţie acolo unde situaţia o impune.

„Sunt zone unde suntem la putere, dar şi judeţe sau localităţi unde suntem în opoziţie”, a explicat Flutur exemplificând cu municipiul Iaşi unde PDL este în opoziţie. El a arătat că în astfel de localităţi sau judeţe, PDL trebuie să se comporte ca partid de opoziţie.

„Suntem prea timizi în a critica pe cel aflat la putere”, a mai spus Flutur care a subliniat că PDL este în opoziţie la nivel local în mai mult de jumătate din ţară.

„Scuza lor e tot timpul că nu au primit bani. Banii se aduc însă şi pe proiecte europene”, a explicat liderul sucevean.

El a arătat că în judeţul Suceava s-a reuşit atragerea de fonduri de peste un miliard de euro în ultimii patru ani, în special pentru lucrări de infrastructură de transporturi, infrastructură şcolară, de sănătate, în reţele de utilităţi, dar şi în infrastructură turistică.

„S-au implicat însă foarte mult şi primarii şi un exemplu e Ion Lungu, primarul municipiului reşedinţă de judeţ. Le mulţumesc primarilor că au ştiut să facă proiecte şi s-au luptat pentru ele. Multe proiecte s-au găsit pentru comune, dar a fost o problemă cu oraşele mici, monoindustriale, care sunt neeligibile pentru proiecte europene”, a spus Flutur.

El şi-a exprimat încrederea că în perioada următoare vor fi înfiinţate regiuni, mai flexibile, descentralizate de Bucureşti.
„Nu tot ce vrei să faci trebuie aprobat de Bucureşti pentru că poate deveni o frână”, a spus Flutur.
El a spus că, probabil, după alegeri, se va ajunge la un proiect de înfiinţare de regiuni, cu respectarea regimului regional şi istoric.


Intră acum și în grupul de