Senatorul Neculai Bereanu dezavueaza politica de dezinformare a lui Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

neculai bereanu senator

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, a apreciat, miercuri, că senatorul PDL Gheorghe Flutur a dezinformat opinia publică atunci când a avertizat USL să nu politizeze alegerile la Camerele Agricole.

Bereanu a declarat că în zona de munte a judeţului Suceava candidaţii fac parte din Asociaţia Crescătorilor de Animale din comune cu primari PDL. “Încă odată se vede că senatorul Flutur dezinformează opinia publică prin acuze că ar fi politizate alegerile pentru Camerele Agricole”, a spus senatorul PSD.

El a subliniat că în zona de munte, în colegiul pe care el îl reprezintă în Parlament, candidaţi la Camera Agricolă sunt două persoane ce fac parte din Asociaţia Crescătorilor de Animale din comune unde primarii sunt PDL,  Vama şi Pojorâta. „Din Pojorâta, candidează domnul Dumitru Grigorean, care e preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale la nivel naţional, cred eu o persoană care va reprezenta cu demnitate zona şi va fi reprezentativă în acest colegiu judeţean. Are experienţă şi relaţii naţionale şi merită să facă parte din colegiu”, a spus Bereanu.

El a adăugat că celălalt candidat, Ioan Mihalache, din Vama, e membru în Consiliul de conducere a Asociaţiei  Crescătorilor de Animale.

Bereanu a mai spus că el personal a rugat mai mulţi fermieri din zonă să se înscrie în competiţie şi să facă parte din Colegiu, dar numai cei doi au dat curs invitaţiei de a candida. „Ca senator pe zona de munte a judeţului, vreau să spun clar că Flutur dezinformează cras. Dezavuez această manieră de a face politică a senatorului Flutur. Noi vom ţine cont întotdeauna şi vom promova oameni competenţi şi cu experienţa profesională în acest domeniu foarte complicat şi mai ales pe zona de munte. Acum înţeleg de ce Flutur a pierdut alegerile, continuând politica de manipulare şi dezinformare”, a spus Bereanu.

Şi directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Suceava, Vasile Schipor, care este şi preşedinte al Comitetului  Judeţean de Iniţiativă  constituit  în vederea organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Camera Agricolă Judeţeană Suceava, a respins acuzele lui Gheorghe Flutur.

El susţine într-un drept la replică transmis miercuri că toate activităţile desfăşurate  pentru constituirea comitetului judeţean de iniţiativă, s-au făcut cu participarea reprezentanţilor principalelor asociaţii profesionale şi cooperativelor din agricultura judeţului, a patronatelor , sindicatelor şi  a altor forme asociative reprezentante ale fermierilor , care au participat la şedinţa  convocată de Direcţia Agricolă unde în mod democratic au stabilit componenţa nominală a acestui comitet .

Schipor susţine că activităţile de stabilire a  membrilor birourilor secţiilor de votare, delimitarea circumscripţiilor şi secţiilor de votare , şi a listelor electorale s-au realizat în conformitate cu prevederile legale şi colaborarea cu primăriile şi APIA – Centrul judeţean  Suceava, sub autoritatea şi îndrumarea Instituţiei Prefectului şi sprijinul Consiliului Judeţean Suceava .

El mai arată că în ceea ce priveşte transparenţa realizării activităţilor de organizare şi desfăşurare a acestor alegeri , toate Ordinele emise de Prefectul Judeţului Suceava, deciziile  Comitetului de Iniţiativă , informaţiile şi materialele elaborate în acest scop , au fost transmise la nivelul primăriilor inclusiv în format electronic, iar prin mass – media au fost prezentate  informaţii privind alegerile pentru Camera Agricolă Judeţeană Suceava.

Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că Guvernul actual a modificat, pe ascuns, legislaţia pentru a politiza şi Camerele Agricole.

 Într-un comunicat de presă, Gheorghe Flutur a spus că în organizarea alegerilor pentru Camerele Agricole există lipsă de transparenţă şi că se încearcă politizarea acestora. „Doar prefectul şi directorul Direcţiei Agricole par a fi singurii care ştiu ce şi cum se vor desfăşura aşa-zisele alegeri. Solicit USL să nu confişte o organizaţie care este a populaţiei care derulează activităţi în agricultură şi industrie alimentară”, arată Flutur.

El a adăugat că Guvernul USL a modificat Legea Camerelor Agricole prin Ordonanţă de Urgenţă, fără consultarea fermierilor şi că legea a fost mutilată şi s-au creat premisele politizării şi crede că dacă USL continuă să procedeze în continuare la fel Camerele Agricole nu vor fi ale fermierilor ci vor fi structuri politizate, ale USL şi ale Guvernului.

Gheorghe Flutur a mai declarat că ţinând cont de gravele ingerinţe în constituirea unei structuri neguvernamentale, solicită USL să ia mâna de pe Camerele Agricole şi să renunţe la mascarada acestor alegeri. „Procedurile privind alegerile trebuie reluate şi organizate de reprezentanţii fermierilor. Alegerile trebuie să aibă loc fără amestecul politicului, fermierii au dreptul şi sunt capabili să organizeze alegeri democratice pentru Camerele Agricole”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de