Vezi ce ii reproseaza deputatul Ioan Balan premierului Ponta dupa accidentul din Apuseni


Intră acum și în grupul de

Premierul Victor Ponta a ratat şansa de a demonstra că are calităţi de lider în situaţii limită, de criză, este de părere deputatul PDL de Suceava, Ioan Balan, care este şi vicepreşedinte al partidului. „Faptul că nu s-a aşezat în fruntea unui comitet de situaţii de urgenţă în cazul accidentului de avion din Apuseni îl descalifică. Acest lucru l-a recunoscut azi (miercuri, n.r.) când a decis înfiinţarea unui comitet interministerial de urgenţă, de altfel, tardiv pentru evenimentul din Apuseni”, a declarat parlamentarul democrat-liberal, într-o conferinţă de presă.

În opinia lui Balan, poziţia premierului în fruntea comisiei ar fi dat autoritate comenzii care trebuia făcută în acele momente la diferite instituţii implicate. „Un ministru poate răspunde unui prefect după două ore, dar premierului îi răspunde pe loc”, a subliniat Balan.

ioan balan 3

El a arătat că în accidentele aviatice, spre deosebire de cele rutiere, foarte rar există şansa să existe supravieţuitori, iar în cazul accidentului din Munţii Apuseni, a fost şansa ca toţi pasagerii să supravieţuiască impactului. „Unii dintre răniţi nu au supravieţuit incapacităţii, ineficienţei şi chiar indolenţei instituţiilor şi autorităţilor”, a spus vicepreşedintele PDL

 Deputatul democrat-liberal a apreciat că premierul Victor Ponta, dacă nu a reuşit să se implice activ în cazul acestui accident, ar trebui să se implice politic şi să demită pe ministrul de Interne, Radu Stroe. „Dacă nu a avut bărbăţia să se implice activ, premierul trebuie acum, să se implice pe partea politică şi chiar dacă nu schimbă cu nimic soarta acelor victime, ar trebui să-l demită pe ministrul de Interne”, a mai spus Bălan.

Premierul Ponta a anunţat că va înfiinţa, după intervenţia deficitară la accidentul aviatic din Cluj, un comitet interministerial pentru situaţii de urgenţă coordonat de vicepremierul Gabriel Oprea şi din care vor face parte secretarul de stat Raed Arafat şi reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii.

 Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul. La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

 Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată. Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, sunt conştiente şi au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, ultimii doi răniţi fiind aduşi la UPU Cluj marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30.


Intră acum și în grupul de