Excursie gratuită pentru copiii care participă la cateheză, la Biserica „Sf. Dumitru” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Elevi de la școlile din municipiul Suceava care au obținut rezultate remarcabile la învățătură și au participat în fiecare sâmbătă la cateheză, la Biserica „Sf. Dumitru” din Suceava, au primit în dar din partea Parohiei o excursie de neuitat prin Bucovina, alături de preotul Justinian Cojocar.

„Anul acesta, traseul a fost extradordinar de frumos, îmbinând pelerinajul la mănăstiri cu ascensiunea pe munte și buna dispoziție la o stână”, a declarat preotul Justinian Cojocar care a menționat că 18 elevi suceveni au luat parte la excursia organizată de Biserica „Sf. Dumitru” din Suceava.

excursie elevi (4)

Preotul sucevean a mai spus că prima oprire a fost Mănăstirea „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” din Pojorâta.

„Cu rucsacul în spate, cu toții au urcat un kilometru pe munte până la lăcașul sfânt. O splendidă panoramă se vedea de acolo. Călugării  au arătat copiilor, care sorbeau din priviri munții și pădurea, locurile izolate unde trăiesc și astăzi pustnicii și sihaștrii”, a povestit preotul Justinian Cojocar.

El a mai spus că excursia a continuat pe Transrarău, noul drum ce străbate Muntele Rarău, următoarea oprire fiind la Mănăstirea Rarău, o nestemată atârnată de crestele muntelui.

„După ce s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, au luat binecuvântare și au fost miruiți de bătrânul și rugătorul stareț al Mănăstirii, Veniamin. Copiii au fost sfătuiți ca și pe viitor să stea în jurul părintelui și să rodească pentru familiile lor, țara și Biserica noastră.

excursie elevi (5)

Liniștea și pacea care se dobândesc atunci când ajungi la mănăstiri pe munte, retrase și greu accesibile, unde viețuiesc oameni curați, trăitori în sfințenie, nu pot fi descrise, ci doar simțite și mărturisite. Copiii s-au rugat pentru ei și familiile lor, pentru sănătatea și reușita lor în viață”, a explicat preotul de la Biserica „Sf. Dumitru” din Suceava.

Ulterior, elevii au pornit pe traseul ce duce la Pietrele Doamnei, unde au găsit pâlcuri de flori-de-colț pe care le-au fotografiat. Totodată, de pe munte elevii au putut observa bazinul Dornelor, până spre Gura-Humorului, Valea Bistriței, culmile Obcinelor și crestele Giumalăului, excursia fiind prilejul prin care copiii au vizitat pentru prima dată Mănăstirea Rarău și Pietrele Doamnei.

excursie elevi (6)

Excursia elevilor a continuat la Rezervația Naturală „Codrii Seculari Slătioara”, Slătioara fiind locul copilăriei părintelui Justinian.

„Arbori vechi de 400-500 de ani, specii rare și unele unice de plante, ferigi, mușchi și insecte: aceasta este rezervația care arată maiestuozitatea și puterea lui Dumnezeu care a creat natura atât de frumoasă ca dar omului. Pe o pajiște cu iarba proaspăt cosită, copiii au jucat un fotbal care le-a consumat ultimii stropi de energie. La stână s-au bucurat de bucate proaspete și sănătoase, au văzut cum se face cașul și urda și au admirat peisajele mirifice din jur”, a menționat părintele.

excursie elevi (2)

Elevii care au luat parte la excursia organizată de Biserica „Sf. Dumitru” din Suceava sunt de la mai multe școli și licee din Suceava, unii dintre ei fiind elevi ai părintelui Justinian la Școala Gimnazială nr. 3 și la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

„Toți sunt copii credincioși, conștiincioși și silitori, cu premii la concursurile școlare și olimpiade, care fac cinste școlilor unde învață și părinților lor. Anul acesta au obținut locul I în cadrul Arhiepisopiei Sucevei și Rădăuților la concursul misionar „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” cu proiectul ce a cuprins vizită la orfelinat la copiii care nu se bucură de dragostea părinților”, a mai spus părintele Justinian.

Acesta a conchis prin faptul că elevii au fost foarte încântați și mulțumiți de excursia primită în dar și au promis că se vor strădui să fie mereu de nădejde acolo unde Dumnezeu le va îndruma pașii.

 

 

 


Intră acum și în grupul de