„Mesajul meu antidrog”, concurs adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Vezi tema ediției din acest an a competiției


Intră acum și în grupul de

Concursul naţional „Mesajul meu antidrog”, aflat la ediția a XIII-a, se desfăşoară în intervalul februarie – mai 2016, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din judeţul Suceava.

Tema ediției din acest an a competiției organizată de Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, este „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”.

antidrog „<<Mesajul meu antidrog>> este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri. Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber”, arată Simona Sidoriuc, subcomisar de poliţie în cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava.

Ea precizează că secţiunile ediţiei a XIII-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film scurt metraj, spot, sport (la nivel judeţean), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

”Din fiecare judeţ vor fi selecţionate cel puţin 10 şcoli (atât din mediul urban, cât şi rural) cu învăţământ gimnazial şi 5 licee (atât din mediul urban, cât şi rural) ce totalizează aproximativ 3.500 de elevi. Beneficiarii indirecţi sunt cadrele didactice, familia, prietenii şi societatea în general.

Informaţii despre regulamentul concursului se pot obţine prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava. De asemenea, lucrările şi fişele de înscriere completate se primesc la sediul C.P.E.C.A. Suceava din Str. Petru Rareş, nr. 5, în incinta Camerei de Conturi Suceava, et. 2, camera 23, sau pot fi trimise pe adresa de e-mail: [email protected]”, mai arată Simona Sidoriuc.

În anul 2015, la nivel naţional, eleva Breabăn Daniela de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, coordonată de prof. Monica Huţu a obţinut locul III la secţiunea eseu literar. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de