Elevii suceveni, invitați să participe la proiectul educaţional ”Muzeul de Științele Naturii în imaginația copiilor”


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei invită elevii claselor I-VIII din Suceava să participe, în cadrul proiectului educaţional ”Muzeul de Științele Naturii în imaginația copiilor”, la o expoziţie-concurs de machete, care să reprezinte aspecte din expoziţia permanentă a muzeului. Potrivit Iulianei Roşca, şef  birou Educaţie, Marketing şi Comunicare în cadrul Muzeului Bucovinei, elevii sau clasele participante vor executa machete în care vor reprezenta diferite aspecte ale expozițiilor permanente din Muzeul de Ştiinţele Naturii.

”Pentru documentarea asupra exponatelor şi dioramelor din expoziţia permanentă, elevii sunt așteptați să viziteze Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava unde specialiștii le pot oferi informații interesante despre patrimoniul expus”, a declarat Iuliana Roșca.

Ea a informat că etapa de creaţie care constă în realizarea machetelor, după modele ale exponatelor şi dioramelor din expoziţia permanentă a muzeului se poate desfăşura individual sau organizat (elev/clase/şcoli).

muzeul de stiintele naturii proiect educational”În vederea realizării machetelor participanţii pot folosi: fişe de lucru, texte, șnururi, folii transparente, folii de lipit, lipici, coli de hârtie (creponată, glasată), creioane colorate, carioci, pânză, animale miniatură din plastic sau alte materiale, lipici, pietre de râu, nisip, vată, silicon, licheni uscaţi, plante uscate, crenguţe uscate sau verzi, copăcei artificiali, decupaje din reviste sau oricare alte materiale care pot contribui la realizarea machetei”, a arătat şeful  Biroului Educaţie, Marketing şi Comunicare din cadrul Muzeului Bucovinei.

Roșca a mai menționat că jurizarea şi premierea machetelor create se va desfăşura la sediul Muzeului de Ştiinţele Naturii, cu ocazia expoziţiei temporare în care vor fi expuse machetele confecţionate de elevi.

”În cadrul jurizării se va urmări receptarea informaţiilor din lumea Muzeului de Ştiinţele Naturii printr-o redare cât mai creativă. Juriul va fi format din specialişti ai Muzeului Bucovinei şi reprezentanţi ai mass-media locale. Cele mai bune machete vor fi premiate, pentru toţi ceilalți participanți organizatorii pregătind diplome şi multe alte surprize”, a precizat Iuliana Roșca.

Expoziţia-concurs cu machete care reprezintă aspecte din expoziţia permanentă a muzeului se desfășoară în cadrul proiectului educaţional ”Muzeul de Științele Naturii în imaginația copiilor”.

Scopul proiectului educaţional este acela de îmbogăţire a cunoştinţelor şi a noţiunilor  despre muzeu şi trezirea interesului pentru patrimoniul cultural prin stimularea interacțiunii pe linie educațională între muzee şi şcoli. Activităţile proiectului educaţional   urmăresc cunoaşterea şi promovarea patrimoniului cultural şi consolidarea cunoştinţelor despre natură în rândul publicului de vârstă şcolară.

Potrivit calendarului desfășurării activităților, data limită de depunere a fişelor de înscriere pentru şcolile/clasele/elevii care doresc să participe la expoziția-concurs este 1 iunie a.c., ora 13. Fişele se depun la Muzeul Bucovinei, Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare, str. Ştefan cel Mare, nr. 33, Suceava (sediul Muzeului de Istorie).

Data limită de  predarea a machetelor la Muzeul de Ştiinţele este 30 Septembrie a.c., urmând ca în luna octombrie să fie organizate expoziția cu toate machetele realizate, jurizarea şi premierea celor mai bune creaţii. Data expoziţiei şi a premierii va fi comunicată de către Muzeul Bucovinei. (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de