DGASPC Suceava a prezentat serviciile oferite beneficiarilor din unele centre din județ în cadrul campaniei „Porți deschise”


Intră acum și în grupul de

A treia ediţie a Campaniei “Porţi deschise” derulată de DGASPC Suceava a debutat, luni, cu activităţi de prezentare a serviciilor oferite beneficiarilor în cadrul unor centre din Mitocu Dragomirnei, Zvoriştea şi Suceava, dar şi cu ateliere de lucru, expoziţii, concursuri şi activităţi creative în aer liber.

Directorul DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac, a declarat că activităţi de prezentare a serviciilor oferite beneficiarilor au fost organizate, luni, în Centrele de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei şi Zvoriştea, dar şi la Centrul de Plasament “Speranţa” din Suceava, Casele de tip familial “Colţ alb” şi “Micul Prinţ” din Suceava.

“Le mulţumesc tuturor pentru participarea la aceste activităţi. Pe parcursul vizitei la aceste centre am fost însoţită de mai mulţi reprezentanţi ai unor instituţii, ai unor fundaţii partenere, colegi din cadrul DGASPC ce lucrează în alte servicii şi care nu iau contact în fiecare zi cu beneficiarii din centrele noastre. A fost o zi foarte frumoasă şi încărcată de activităţi. La CRRN Mitocu Dragomirnei a avut loc o prezentare a centrului, iar toţi participanţii au aflat în ce constau serviciile oferite, apoi ne-am deplasat la CRRN Zvoriştea, unde au avut loc concursuri de şah, table şi remi, la care au participat beneficiarii acestui centru, dar şi o prezentare ce a avut ca subiect Ziua Europei”, a spus Creţuleac.

Ea a precizat că această campanie va continua până pe 12 mai, inclusiv, în programul zilei de 9 mai fiind prevăzută o acţiune de marcare a Zilei Europei, la care participă copii din asistenţa maternală împreună cu elevi ai Şcolii Generale Bogdăneşti.

Creţuleac a menţionat că în cursul zilei de marţi mai sunt prevăzute vizite la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Pojorâta, unde va fi organizat un atelier de obiecte decorative şi o expoziţie, şi la Casa de tip familial “Visătorii” Fundu Moldovei, unde se vor desfăşura, printre altele, jocuri şi activităţi în aer liber.

Coordonatorul Centrului de Plasament „Speranţa”, Rodica Ilisei, a declarat că în acest centru sunt acordate servicii unui număr de 50 de beneficiari, respectiv copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 6 şi 20 de ani, proveniţi din familii defavorizate, care învaţă la unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiul Suceava, precum Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Gimnazială nr.3 sau Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, dar şi la universităţi din Bucureşti, Cluj-Napoca sau Suceava.

Ilisei a spus că sunt încheiate mai multe parteneriate cu diferite asociaţii şi fundaţii, iar în cadrul unui proiect derulat de şapte ani de Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” Suceava, “Ajutor la teme”, mai mulţi copii şi tineri din acest centru, dar şi de la Casa de tip familial “Colţ alb” şi Casa de tip familial “Micul prinţ”, beneficiază de sprijin din partea unor cadre didactice sucevene voluntare, pentru a-şi îmbunătăţi situaţia şcolară şi performanţele şcolare.

Ea a precizat că unul dintre tinerii beneficiari ai centrului este student în anul III la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, iar o altă tânără este studentă la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, alţi doi beneficiari sunt stundenţi la Suceava în anul II şi III, la specializarea Asistenţă socială, iar cei care au absolvit liceul au promovat examenul de Bacalaureat.

Ilisei a spus că în afara activităţilor curente şi de pregătire a temelor, unii dintre copiii care sunt elevi la Liceul cu Program Sportiv Suceava participă şi la antrenamente, iar în timpul liber, atunci când doresc să iasă în oraş şi să socializeze cu alţi copii de vârsta lor, solicită bilete de voie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de