Peste 100 de suceveni din șase orașe instruiți pentru a oferi suport în prevenirea și combaterea traficului de persoane în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina s-a alăturat instituțiilor publice și organizațiilor nonguvernamentale în lupta împotriva traficului de persoane, un flagel care afectează întreaga societate la toate nivelurile.

Asociația susține într-un comunicat de presă că datoria de cetățeni este să prevină acest fenomen condamnând orice formă de exploatare și fiind alături de victimele traficului de persoane.

Organizația are ca misiune sprijinirea dezvoltării durabile a comunităţilor din Nord și Nord –

Estul României, prin încheierea de parteneriate pentru învăţare, organizarea şi desfăşurarea unor programe de formare profesională și promovarea educației continue a adulţilor.

În prezent, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, implementează în perioada mai – decembrie 2017, proiectul ”Reţea de Suport şi Prevenire a Traficului de Persoane în Judeţul Suceava– Antitrafic Net Suceava”, în parteneriat cu Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Acest proiect este cofinanțat de către Consiliul Județean Suceava.

Proiectul are ca obiectiv general, dezvoltarea pe o perioada de 6 luni a unei rețele de suport care să sprijine lupta împotriva traficului de persoane în județul Suceava și organizarea unor activități educaționale pentru elevii și tinerii din cel puțin 75 de școli din județul Suceava.

Dintre rezultatele propuse ale proiectului amintim

– instruirea a 125 de profesioniști pentru a oferi suport în prevenirea și combaterea traficului

de persoane la nivelul județului Suceava în cadrul celor 6 sesiuni de instruire desfășurate în

Vatra Dornei,Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți și Suceava.

– 2 tabere de vară ,,Spune STOP Traficului de Persoane, adresate tinerelor cu vârstecuprinse

între 14 şi 17 ani din sistemul de protecţie socială, în cadrul cărora s-au desfașurat activități

pentru însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor preventive faţă de capcanele

traficului de fiinţe umane, sub toate formele de exploatare, prin metode formale şi

informale.

– informarea și conștientizarea a elevilor și tinerilor din 82 de școli și licee din județul Suceava

În săptămâna 16-20 octombrie 2017 se va realiza un concurs de portofolii cu activități extracuriculare dintre care se vor selecta activități de bună practică ce vor fi premiate în cadrul Festivalului Șanselor Tale desfășurat în saptamana 13-17 noiembrie 2017.


Intră acum și în grupul de