ATOP Suceava cere fermitate maximă Poliției Rutiere pentru impunerea respectării normelor de circulație, dar cere și schimbarea atitudinii polițiștilor care lucrează în stradă sau la ghișee


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava a remarcat, în raportul pe ultimul trimestru, eforturile făcute de Serviciul Poliției Rutiere Suceava și recomandă fermitate maximă pentru impunerea normelor de circulație în județ, dar cere și schimbarea atitudinii polițiștilor care lucrează în stradă sau la ghișee.

„La capitolul siguranță pe drumurile publice, cu toate eforturile polițiștilor depuse pentru asigurarea unei prezențe cât mai active în stradă, au fost înregistrate 101 de accidente, soldate cu 30 persoane decedate, 93 rănite grav și 43 persoane rănite ușor. Principale cauze ale producerii accidentelor au fost viteza excesivă și neadaptarea vitezei la condițiile de drum și trafic”, se arată în raportul ATOP Suceava.

Totodată, ATOP Suceava menționează că apreciază efortul depus de actualul împuternicit la conducerea inspectoratului în realizarea unui management eficient desfășurat de politie, în contextul în care conducerea inspectoratului s-a efectuat prin împuterniciți din luna februarie 2016, pensionarea împuternicitului la conducerea instituției în luna august și împuternicirea la comanda a actualului sef de inspectorat, lipsa în momentul de față a doi adjuncți din echipa de comandă a inspectoratului.

 

„Autoritatea de ordine publica a ținut să sublinieze faptul că șefii inspectoratelor ar trebui să insiste mai mult asupra schimbării atitudinii lucrătorilor, în mod special a celor care lucrează în stradă, precum și a celor a căror activitate se desfășoară la ghișeele de lucru cu publicul”, se mai arată în raport.

 

Mai mult, ATOP Suceava arată că apreciază eforturile cadrelor Serviciului Poliției Rutiere pentru acțiunile desfășurate și recomandă fermitate maximă din partea acestora pentru respectarea normelor de circulație.

 

ATOP Suceava mai cere și identificarea operativă a factorilor de risc la adresa ordinii și liniștii publice printr-o cooperare eficientă cu toate structurile competente, folosirea rațională a efectivelor, identificarea și destructurarea grupurilor infracționale și a persoanelor fără ocupație care tulbură ordinea și liniștea publică.

 


Intră acum și în grupul de