Scandal după ce un cerb a fost surprins, la Breaza, alergând alături de un cal într-o curte. Asociația Wild Bucovina acuză că cerbul ar fi fost braconat imediat, dar Romsilva respinge acuzațiile


Intră acum și în grupul de

 RNP Romsilva a publicat, recent, pe pagina de socializare a regiei o filmare inedita surprinsă de silvicultorii de la Ocolul Silvic Breaza, din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Aceștia au filmat un cerb care a pătruns accidental în curtea de lângă o pădure a unei persoane, unde și-a găsit ca partener de alergat, un cal aparținând persoanei în cauză.

Romsilva preciza că niciunul din cele două animale nu a fost rănit, iar cerbul a fugit în pădure.

Pe de altă parte, o organizație care acționează pentru protecția animalelor. Wild Bucovina, a susținut că, de fapt,  cerbul dorea să scape și că la scurt timp ar fi fost braconat și i s-au tăiat coarnele.

Ulterior, asociația și-a retras postarea arătând că va republicată atunci când se va încheia cercetarea Poliției și va exista un comunicat oficial de la organele competente.

RNP Romsilva a respins acuzațiile aduse de Wild Bucovina, și a arătat că este regretabil că o organizație lansează acuzații pe baza unor speculații, susținând că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva nu ar prezenta adevărul referitor la un film video postat pe rețelele de socializare.

„Colegii noștri de la Ocolul Silvic Breaza, Direcția Silvică Suceava, au surprins un exemplar de cerb în curtea unei persoane fizice, ulterior au monitorizat eliberarea acestuia până când cerbul respectiv a reintrat în pădure. În fondurile cinegetice din zonă sunt zeci de exemplare de cerb, afirmațiile organizației respective că exact acel exemplar de cerb ar fi fost braconat sunt speculații. Este extrem de grav dacă organizația respectivă deține informații sau dovezi despre un act de braconaj și nu a sesizat organele de cercetare penală. Direcția Silvică Suceava nu a fost sesizată despre un caz de braconaj în zona respectivă. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva depune eforturi considerabile pentru monitorizarea faunei și prevenirea și eliminarea actelor de braconaj, prin patrule, înlăturarea dispozitivelor montate de braconieri, acțiuni de prindere a acestora și sesizarea organelor de cercetare penală. De asemenea, este regretabil că o organizație alege să câștige audiență prezentând unele informații pe baza unor speculații. Dacă persoane au cunoștință despre un caz de braconaj, sunt rugate să sesizeze de urgență organele de cercetare penală pentru a efcetua cercetări și gestionarul fondului cinegetic respectiv”, a menționează Romsilva.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar Ionuț Epureanu, a anunțat că în acest caz se fac cercetări ale polițiștilor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de