Cea de a VI-a ediţie a Spartachiadei Profesorilor reuneşte, la Suceava, profesori din România, Republica Moldova şi Cernăuţi. Evenimentul se desfăşoară sub egida Centenarului Marii Uniri


Intră acum și în grupul de

Cea de a VI-a ediţie a Spartachiadei Profesorilor, organizată de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ, reuneşte în acest an profesori din România, Republica Moldova şi Cernăuţi-Ucraina.

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, profesor Giani Leonte, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că evenimentul din acest an se desfășoară sub egida Centenarului Marii Uniri, “motiv pentru care în concurs s-au înscris şi colegi din învăţământ din Cernăuţi – Ucraina, precum şi din Republica Moldova”.

El a spus că Spartachiada Profesorilor este organizată de Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava şi cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, Primăriei și Consiliului Local Suceava, Primăriei și Consiliului Local Fălticeni, iar deschiderea oficială a evenimentului are loc vineri, 22 iunie, începând cu ora 9,30, pe esplanada Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava.

La ediţia din acest an a evenimentului şi-au anunţat participarea peste 700 de persoane, iar competiţiile vor avea loc la următoarele discipline: șah, cros, darts, natație, volei, tenis de masă, tenis de câmp, tenis cu piciorul, fotbal, pescuit sportiv, badminton, ciclism, street-ball, handbal și lupta cu odgonul.

“Este vorba despre un proiect care a crescut de la un an la altul şi în care credem foarte mult. Promovăm sportul, mișcarea pentru sănătate, în rândul colegilor noştri, dar mai ales în rândul elevilor noștri pentru care vrem să fim un model. Sportul ne mai învaţă ceva: fair-play-ul, cel pe care trebuie să îl aplicăm nu doar în cadrul acestor competiţii, ci în tot ceea ce facem noi. Spartachiada îşi propune să fie şi un mod prin care încercăm să convingem  autorităţile locale să investească în baze sportive şcolare, în care să avem atât noi, cadrele didactice, cât şi elevii acces. În același timp, Spartachiada profesorilor este şi un prilej pentru colegii noștri să facă schimb de experienţă, indiferent de disciplina pe care o predă și indiferent de categoria din care face parte: didactic de predare, didactic auxiliar sau nedidactic”, a subliniat preşedintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte.

La rândul său, preşedintele FSLI, Simion Hăncescu a declarat că federaţia susţine astfel de activităţi “menite să-i aducă pe oameni mai aproape unii de alţii”.

“Ne bucură nespus de mult că în acest an istoric pentru noi, la Spartachiada profesorilor participă şi colegi din Cernăuţi şi Republica Moldova. Sportul ne oferă o lecţie importată: face legăturile umane mai strânse, mai ales când oamenii împărtăşesc acelaşi ideal. Astfel sunt construite echipa şi unitatea. În sport nu eşti niciodată singur, întotdeauna, alături sau în spatele unui sportiv, mai sunt alţi oameni care îl susţin. Din asta şi noi, sindicatele, avem de învăţat. Consider că federaţia noastră poate să organizeze la nivel naţional acest eveniment, iniţiativă care poate fi pusă în practică începând cu anul viitor. Le urez succes colegilor care organizează acest eveniment, dar şi participanţilor”, a mai declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

De precizat este că Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava este afiliată la FSLI.

(L.B)


Intră acum și în grupul de