Elevi ai Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare”, participanţi la tabăra de instrucţie de la Colibiţa


Intră acum și în grupul de

Elevii claselor a XI-a de la Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au participat la tabăra de instrucţie care s-a desfăşurat pe malul lacului Colibiţa, în perioada 15-21 iunie.

Responsabilul cu Informarea şi Relaţii Publice din cadrul Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, a precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că elevii colegiului împreună cu instructori militari şi cadre medicale s-au deplasat la poalele munţilor Călimani şi Bârgău, unde au pus în practică noţiunile învăţate în timpul anului şcolar, la orele de pregătire militară.

“Activităţile au început cu prezentarea tehnicilor de acordare a primului ajutor în caz de fractură, luxaţie, muşcături provocate de şerpi sau înec. În zilele următoare, elevii au învăţat cum se efectuează transportul răniţilor în diferite situaţii, au identificat pe teren detaliile de pe hartă şi s-au orientat în spaţiu cu ajutorul elementelor din natură”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că una dintre cele mai captivante activităţi desfăşurate pe parcursul celor şapte zile petrecute la Colibiţa a fost amenajarea adăposturilor, în funcţie de nevoi şi materialele disponibile în pădure.

Totodată, elevii au descoperit şi noi metode de aprindere a focului cu mijloace improvizate şi au învăţat tehnicile de filtrare, purificare şi depozitare a apei în natură.

Prezent în tabăra de instrucţie de la Colibiţa, elevul plutonier Filip Cardasim a declarat că pe parcursul acestor şapte zile elevii au avut posibilitatea să aplice în practică lucrurile învăţate la orele de pregătire militară.

 „Tabăra de pregătire militară de la Colibiţa a fost o provocare pentru noi, elevii militari, care vom păşi în ultimul an de liceu. Am pus în practică lucrurile învăţate la orele de pregătire militară şi am petrecut momente frumoase alături de mentorii noştri”, a spus elevul Filip Cardasim.

La rândul său, elevul sergent major Bianca Nemţan a menţionat că experienţa trăită în tabără a fost una inedită.

 „A fost o experienţă inedită, în care am învăţat foarte multe metode de supravieţuire. Marşurile au fost solicitante, dar informaţiile acumulate şi atmosfera de tabără au compensat efortul depus”, a declarat eleva Bianca Nemţan.

În comunicatul de presă se mai precizează că acest antrenament urmăreşte pregătirea teoretică şi practică a elevilor pentru a-şi forma şi perfecţiona deprinderile ce vor sta la baza alegerii viitoarei specializări militare.

(L.B.)

Foto: Bianca Nemțan


Intră acum și în grupul de