Ion Lungu nu renunță la proiectul de refacere din temelii a Ștrandului Ițcani și propune consilierilor locali să aprobe investiția de 12 milioane de lei. Vor fi amenajate trei bazine, din care unul cu apă sărată, dar și plajă cu nisip și spații pentru relaxare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, nu a renunțat la proiectul de modernizare a Ștrandului Ițcani și propune Consiliului Local Suceava să aprobe realizarea acestei investiții, subliniind că reabilitarea structurilor actuale va costa mai mult decât demolarea construcțiilor existente și realizarea unora noi.

Astfel, printr-un proiect de hotărâre cu indicatorii tehnico-economici care ar urma să fie aprobat de Consiliul Local Suceava se stabilește la 11,9 milioane de lei valoarea investiției.

În expunerea de motive, primarul Ion Lungu arată că municipiul Suceava este reședința totodată este cel mai mare centru urban al județului, fiind pol de dezvoltare urbană.

Pentru valorificarea valențelor pe care le presupune această titulatură este necesară, printre altele, îmbogățirea serviciilor și dotărilor municipiului.

„Este foarte importantă mărirea disponibilităților de agrement prin crearea mai multor zone de recreere, relaxare și de petrecere a timpului liber pentru cetățenii municipiului, dar și pentru turiști, din ce în ce mai mulți în ultimul timp”, explică primarul în expunerea de motive.

El subliniază că o oportunitate în acest sens o reprezintă realizarea unui nou ștrand municipal pe locația fostului ștrand din cartierul lțcani. Acest ștrand, amenajat în imediata vecinătate a sistematizărilor hidrologice ale râului Suceava a funcționat din anul 1980 ca ștrand de folosință publică a municipiului Suceava, iar în momentul actual cele trei bazine descoperite care constitue acest amplasament precum și zona din proximitatea lor ( platformele, vestiarele și amenajările exterioare ) se află într-o stare avansată de degradare.

„Nivelul avansat al deteriorărilor acestor construcții face ca o eventuală reabilitare a acestora să fie mai scumpă decat demolarea și reconstruirea acestora”, precizează Ion Lungu.

Potrivit primarului, obiectivul de bază al acestei investiții este asigurarea la nivel municipal a unui spațiu destinat înotului recreativ precum și a activităților de relaxare asociate cu acest sport , redefinirea acestei locații ca loc de întâlnire și socializare de interes municipal precum și transforrnarea sa într-un obiectiv reprezentativ pentru municipiu.

Astfel, urmează să fie construit un bazin principal cu suprafață de 1.250 mp, un bazin cu apă sărată cu suprafață de 250 mp, un bazin pentru copii cu suprafață de 420 mp, terasă amenajată pentru alimentație publică, pavilion administrativ, pavilion vestiare și grupuri sanitare, pavilion de control acces, spațiu de joacă amenajat pentru copii, spațiu verde amenajat pentru relaxare precum și două platforme plajă cu nisip cu o suprafață totală de 1.120 mp și o platformă plajă deck cu o suprafață de 700 mp.

Proiectul mai include și alimentare cu energie electrică, gaze naturale, rețele de telecomunicații, sistem supraveghere video, sistem sonorizare publică, rețea alimentare cu apă și retea canalizare.

Durata de execuție a proiectului este de 24 de luni.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de