Concursul cu participare națională și internațională „Lumea mea – Lumea copilăriei” a fost organizat de CSEI „Sf. Andrei” la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

 Gândurile copiilor se îndreaptă în grabă spre jocurile copilăriei și bucuriile celei mai îndrăgite vacanțe – vacanța mare. Cu emoție am surpins în imagini aceste trăiri feerice ale elevilor prin participarea lor la Concursul județean ”Lumea mea – Lumea copilăriei” organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului pe data de 5 iunie 2019 la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina.

Aflat la cea de a treia ediție, Proiectul educativ județean avizat de MEN a umplut de entuziasm inimile celor 47 de elevi cu deficiență mintală și/sau autism de la CSEI Sf. Andrei, dar și a elevilor cu adaptare curriculară de la Școala Gimnazială Nr. 1, Școala „Petru Comărnescu”, Școala „Teodor Balan” din Gura Humorului precum și de la Școala Gimnazială „Iorgu G. Toma” Vama, care s-au întrecut în a-și exprima cele mai frumoase gânduri despre copilărie.

Concursul cu participare directă s-a desfășurat la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina unde a avut loc și vernisajul expoziției cu cele 406 lucrări ale elevilor care au optat pentru participarea indirectă, vernisaj care asemeni unui curcubeu al veseliei a umplut de lumină și bucurie sala în care s-a desfășurat concursul.

„Ne-am bucurat să avem la cele două secțiuni ale concursului – desen și colaj, lucrări de la un număr de 53 de școli și grădinițe, din 27 de județe și municipiul București și chiar participare internațională prin lucrările trimise de elevii cu deficiență mintală de la Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. ks. Jana Twardowskiego Bochnia, Polonia”, arată organizatorii.

 În intervalul de timp în care juriul a evaluat reușita lucrărilor elevii s-au bucurat de un minunat moment artistic care a debutat cu un moment cu cântece pentru copii interpretat de eleva  Hasna Ana – Maria din clasa a VIII-a A de la CSEI Sf. Andrei, continuat mai apoi cu  un recital de muzică folk susținut de elevele voluntare ale clasei a VI-a B, coordonator prof. Căulea Elena și prof. Ispășoiu Dorel și de un dans modern susținut cu măiestrie de elevele clasei a VII-a A, moment coordonat de doamna prof. Enea Laura Nicoleta de la de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului.

 Festivitatea de premiere a adus răsplată efortului depus în realizarea lucrărilor, dar și bucuria de a sărbători prin dans lumea minunată a copilăriei. La buna reușită a proiectului au contribuit și elevii voluntari de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului coordonați de doamna profesor Solonaru Sextilia Elena.

Proiectul coordonat de domnul director prof. Ciocoiu Mihail, domnul inspector prof. Dumistrăcel Ionel, doamna prof. Sabin Rybanna Elena și doamna prof. Istrate Isabella s-a realizat datorită implicării active a membrilor echipei de proiect: director adj. prof. Poclitaru Cătălina, prof. Culidiuc Militina, prof. Mihăilă Daniela, prof.Chichifoi M, prof. Cojoleancă Raluca, prof. Avdei Ecaterina, prof. Țilică Liliana, prof. Dascălu Neonila, prof. Tofan Simona, prof. Simeria Maria,  prof. Sîrbu Gabriela, prof. Dulgheru Călina, prof. Sava Daniela, instructori de educație Horvat Elena și Săvescu Teodora și secretar șef economist Elisabeta Andronic, care alături de profesorii coordonatori ai elevilor au făcut din acest proiect o adevărată reușită.

(prof. Sabin Rybanna și prof. Istrate Isabella)


Intră acum și în grupul de