Medici şi asistenţi suceveni, instruiţi în domeniul informaticii


Intră acum și în grupul de

Cadrele medicale şi sanitare din Suceava au posibilitatea de a fi instruiţi, în mod gratuit, să utilizeze calculatoarele şi mai mult, vor beneficia de credite privind perfecţionarea, la finalul cursurilor. Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) colaborează în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, prin care 200 de medici şi asistenţi medicali, laboranţi, chimişti, operatori ambulanţă, personal al DSP, se vor instrui gratuit în domeniul calculatoarelor şi în managementul sistemului de sănătate publică. Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, ing. Adrian Popescu a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că au început cursurile cu prima serie, formată din două grupe de cursanţi, din care fac parte 20 de medici şi 40 de asistenţi medicali.

Adrian Popescu spune că participă la cursuri medici de familie, medici de specialitate din spitale şi din ambulatoriu, această iniţiativă fiind foarte bine primită de ei, mai ales că medicii de familie, de pildă, vor învăţa să folosească laptop-urile primite de la minister şi softurile cu care trebuie să lucreze la diverse programe. „Acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor medicilor şi asistenţilor în ce priveşte tehnologia informaţiei, utilizarea calculatorului, editare de text, calculul tabelelor, soft etc. Am fost plăcut impresionat de prezenţa medicilor la aceste cursuri, grupele fiind completate integral. Am avut cazuri în care medicul de familie a venit împreună cu asistenta şi s-au înscris la cursuri ”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Proiectul este iniţiat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor de la Universitatea Suceava. Cursurile se vor desfăşura în 3 serii şi vor avea loc la universitatea suceveană vineri şi sâmbătă, câte 10 ore săptămânal, fiind susţinute de specialiştii acesteia.

Cursurile se desfăşoară pe două module, cel în domeniul TIC iar celălalt pentru management. La acesta din urmă vor participa 20 de manageri, persoane cu funcţii de conducere sau care intenţionează să promoveze pe funcţii de conducere. Acest grup va fi instruit atât în vederea implementării noilor forme organizaţionale şi a creşterii eficienţei sistemului de sănătate publică dar şi în domeniul TIC.

Cursurile sunt recunoscute şi creditate de organizaţiile profesionale din România: Colegiul Medicilor din România, cu 60 credite EMC, Colegiul Medicilor Dentişti din România cu 18 credite, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România cu 15 credite.


Intră acum și în grupul de