Intră acum și în grupul de
În această lună, Ambulanţa Suceava intră în procesul de autorizare, ceea ce înseamnă că va fi supusă controalelor. Vara trecută a expirat autorizaţia de funcţionare a unităţii sucevene, iar o comisie din care vor face parte şi trei specialişti din alte judeţe va verifica modul şi condiţiile în care se desfăşoară activitatea acestui serviciu, în vederea eliberării unui nou aviz.
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava reuşeşte cu greu să mai facă faţă numărului tot mai mare de suceveni care au nevoie de asistenţă medicală prespitalicească, în condiţiile în care are numai 11 medici, 36 de asistenţi medicali, 13 dispeceri şi 46 de ambulanţieri. de la staţia centrală Ambulanţa suceveană este aproape de colaps.
Reprezentanţii SAJ povestesc că se confruntă cu zile în care sunt câte trei-patru transporturi medicale de la spitalele din judeţ către alte clinici din alte judeţe şi rămân în imposibilitatea de a asigura toate urgenţele din cauză că nu au suficiente ambulanţe, astfel că bolnavii sunt nevoiţi să ajungă la spital cu alte mijloace.
În general, medicii suceveni trimit bolnavii către clinicile din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Târgu Mureş, Braşov iar aceste servicii sunt catalogate ca transporturi, Casa de Asigurări de Sănătate decontând aceste servicii pe km parcurs. Astfel, în staţie rămân prea puţine ambulanţe care să acopere toate solicitările pacienţilor.
Suceava are 22 ambulanţe de tip B, care sunt de urgenţă, dar la care nu este neapărat necesară prezenţa medicului, două de tip C tot pentru urgenţe, dar la care prezenţa medicului este obligatorie şi 28 autosanitare pentru transport.
DSP Suceava a cerut Ministerului Sănătăţii deblocarea a 20 de posturi de şofer, 10 medici şi 20 de asistente, pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
Intră acum și în grupul de