Universitatea „Stefan cel Mare” inclina pentru un Bacalaureat separat pentru liceele tehnice


Intră acum și în grupul de

Faptul că locurile la facultăţile tehnice se ocupă mai greu este determinat şi de promovarea redusă a examenului de bacalaureat de către elevii de la liceele de profil, este de părere conf. univ. dr. Mihai Dimian din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare „ Suceava. Acesta a dat ca exemplu Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” Suceava , cu o promovabilitate de 34 % la Bac şi Colegiul Tehnic” Al. I. Cuza” Suceava cu un procent de 36% de candidaţi promovaţi, dar a ţinut să precizeze că aceste lice nu sunt cu nimic mai prejos.

„Probele au fost pentru profil real. Până acum erau şi probe tehnice astfel că situaţia la bac se mai echilibra. Cei de la real, stau mai mult în clase şi ac ore pe când cei de la profile tehnice au mai multe ore de practică şi este normal să apară discrepanţe” a declarat profesorul universitar sucevean joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia acestuia liceele cu profile tehnice scot profesionişti buni. „Printre cei care nu au luat note mari sunt sigur că sunt viitori specialişti, de exemplu buni profesionişti în măsurători tehnice. Aş vrea să-i am ca studenţi” a afirmat conf. univ. dr. Mihai Dimian.

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava are pentru noul an academic 161 locuri bugetate şi 158 cu taxă, în prima sesiune de admitere înscriindu-se 235 de candidaţi. Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management are 131 locuri subvenţionate de stat şi 50 nesubvenţionate numărul celor care au optat pentru aceste specializări fiind de 111 candidaţi.


Intră acum și în grupul de