Intră acum și în grupul de
Cea de-a treia ediție a Concursului Regional de prezentări power point și pagini web „Pagini de istorie locală” desfăşurată la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava, a adus numeroase premii elevilor participanţi veniţi din 12 judeţe ale ţării, informează într-un comunicat de presă, Cezar Cramariuc, profesor în cadrul instituţiei de învăţământ sucevene.
Potrivit acestuia, manifestarea care a avut loc în data de 19 mai 2012 face parte din Calendarul Activităților Extrașcolare și Regionale al MECTS, fiind organizată de cadrul didactic sucevean şi de directorul Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Domnica Josan.
Concursul a fost organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, prin inspectorul de istorie Anișor Vasiliu, cu Palatul Copiilor din Suceava, prin directorul Victor Șutac și cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din municipiu.
„La concurs au participat concurenți din 12 județe ale ţării: Arad, Argeș, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Galați, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Prahova, Neamț, Suceava și București.
Competiţia a fost desfăşurată pe secțiuni: prezentări power point și pagini web. Secțiunea prezentări power point a inclus alte două subsecțiuni: lucrări ale elevilor din clasele V-VIII și lucrări ale elevilor de liceu.
Lucrările au fost jurizate de trei subcomisii, evaluatorii fiind: lect. univ. dr. Vlad Gafița, din cadrul USV, asist. univ. drd. Gabriel Cramariuc, la Universitatea suceveană, prof. Ştefania Șoiman, de la Palatul Copiilor Suceava, prof. Didina Petrișor, de la Colegiul Naţional << Ștefan cel Mare >> Suceava, prof. Rodica Cozaciuc, de la Colegiul Naţional de Informatică << Spiru Haret >> , alături de profesorii Horaţiu Neacșu și Andrei Nicodim, de la Colegiul Tehnic << Al. I. Cuza >> din Suceava.
Lucrările prezentate au abordat teme diverse: prezentarea unor personalități semnificative, semnificația unor obiective istorice, rememorarea unor evenimente istorice”, se arată în document.
„Premiile acordate la secțiunea power point, subsecțiunea V-VIII – premiul I a fost câștigat de Mihai Filip Dud, de la Școala cu clasele I-VIII Luncoiu de Jos, jud. Hunedoara, iar locul II de Alexandru Vasilescu, de la Școala cu clasele I-VIII Nr. 163 din București. La subsecțiunea liceu, locul I a fost obținut de Cinzia Ioana Chitriuc, de la C.T. << Lațcu Vodă >> din Siret, locul II, de Vanesa Bordeianu și Gabriela Crișu, de la Liceul Teoretic << Nicolae Bălcescu >> din Medgidia, iar locul III, de George Puenaru, Laurențiu Pădeanu și Dorian Lupu, de la Liceul Teoretic << Nicolae Cartojan >> din Giurgiu.
La secțiunea power point, locul I a fost obținut de Iulian Ivan, de la C.T. << Samuil Isopescu >> din Suceava, iar locul II, de Mara Toma, de la C.T. << Toma N. Socolescu >> din Ploiești.
Scopul concursului este dezvoltarea la elevi a comportamnetului civic prin exersarea deprinderilor sociale, educarea competențelor de comunicare, care reprezintă competențe cheie europene, implicit dezvoltarea spiritului de fair-play”, precizează Cezar Cramariuc, în comunicatul de presă.
Intră acum și în grupul de