Datoriile asociatiilor de proprietari din Falticeni pun in pericol activitatea furnizorilor de utilitati publice


Intră acum și în grupul de

La sediul Primăriei Fălticeni a avut loc, luni, prima întâlnire din acest an a conducerii administraţiei locale cu factorii de decizie din asociaţiile de proprietari şi coordonatorii activităţii furnizorilor de utilităţi publice (Agenţia ACET Fălticeni – operatorul serviciului de alimentare cu apă şi SC GOSCOM – operatorul serviciului de colectare a deşeurilor).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Fălticeni, Alexandru Săvescu, la această dată, la nivelul asociaţiilor de proprietari, există mari probleme în achitarea facturilor, cei doi operatori anunţând restanţe care pun în pericol activităţile pe care aceştia le desfăşoară. Este vorba de o datorie de 1,23 milioane de lei în cazul serviciul de alimentare cu apă şi 270.000 de lei pentru serviciul de colectare a deşeurilor. Săvescu a precizat că au fost discutate cu fiecare asociaţie de proprietari în parte, problemele care au generat acumularea datoriilor şi au fost căutate soluţii pentru recuperarea restanţelor.

apa rece

„Primăria Fălticeni reaminteşte populaţiei că neplata serviciilor publice de alimentare cu apă şi colectare a deşeurilor va avea consecinţe dezastruoase în ceea ce priveşte asigurarea acestor servicii pe teritoriul municipiului Fălticeni. În acelaşi timp, neplata pune în pericol derularea investiţiilor prevăzute pentru îmbunătăţirea serviciilor de alimentare cu apă, canalizare, epurarea apelor menajere, colectarea deşeurilor”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Fălticeni.

El aduce la cunoştinţa opiniei publice şi apelul scris pe care Primăria Fălticeni l-a transmis fălticenenilor care locuiesc la bloc, apel care urmează să fie afişat prin intermediul asociaţiilor de proprietari în fiecare din cele aproape 400 de scări de bloc din municipiu:

„Informăm populaţia că serviciile de utilitate publică sunt reglementate prin contracte între furnizori şi beneficiari, aşa cum este şi cazul celorlalte servicii: energie electrică, gaze naturale, telefonie, internet, televiziune, etc.  În situaţia în care facturile nu sunt plătite la timp, furnizorii sunt îndreptăţiţi să recurgă la măsuri restrictive faţă de datornici, afectând şi persoanele care îşi plătesc la timp cotele de contribuţie ce le revin la cheltuielile asociaţiei de proprietari”.


Intră acum și în grupul de