Curs pe tema Prevenirii Traficului de Persoane, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Organizația Salvați Copiii – Filiala Suceava va organiza, în perioada 21-22 februarie 2014, primul curs cu profesioniștii din Suceava pe tema Prevenirii Traficului de Persoane, curs ce va avea ca locație Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene, informează într-un comunicat de presă, preşedintele filialei sucevene, Camelia Iordache.

Centrul pentru Sustinerea Traditiilor Bucovinene2

Potrivit sursei citate, cursul va fi susținut în cadrul proiectului NOT FOR SALE – SAY STOP FOR HUMAN TRAFFICKING, MIS ETC 1939, finanțat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, Prioritatea 3 “People-to People cooperation”.

Cursul se adresează tuturor persoanelor care lucrează în cadrul unei instituții publice (cadre didactice, psihologi, asistenți sociali etc.) și sunt interesate de prevenirea și combaterea traficului de persoane. Ca urmare a invitației lansate de Organizație, un număr de 33 de persoane au depus candidatura, din care au fost selectate 30 de persoane, în baza criteriilor lansate.

Cursul se desfășoară în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Suceava și Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova, parteneri în cadrul proiectului mai sus menționat.

Proiectul este coordonat de Organizația Salvați Copiii, Filiala Suceava alături de partenerii din România, Republica Moldova și Ucraina: Asociația obștească JUNACT, Cahul – Republica Moldova, Comitetul Helsinki pentru drepturile omului din Republica Moldova – Chișinău, Liga Tineretului Român din Regiunea Cernăuţi „JUNIMEA” – Ucraina şi Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane – Filiala Suceava, România.

În document se arată că, scopul proiectului este realizarea de acțiuni de prevenire și conștientizare a opiniei publice cu privire la fenomenul traficului transfrontalier de persoane și asupra consecințelor acestuia. Printre activitățile de prevenire, combatere și reducere a traficului de persoane se numără și training-urile pentru profesioniști ce urmăresc conştientizarea rolului acestora în prevenirea fenomenului de trafic de persoane.
Aceste traininguri se vor desfășura la nivelul celor 3 țări implicate în proiect: România, Republica Moldova și Ucraina și vor fi susținute de specialiști cu experiență în domeniu. Prin proiect este prevăzut un număr total de 15 cursuri ce se vor desfășura în Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Botoșani, Chișinău, Cahul și Cernăuți și va implica un număr de cel puțin 150 de profesioniști.

Cursul este GRATUIT și se va desfășura pe parcursul a două zile (4h/zi).

Traning-ul va fi susținut de personal specializat, format din: Doina FÎNTÎNARIU – psiholog în cadrul Organizației Salvați Copiii, Filiala Suceava; Daniela VÎRVARA – psihopedagog în cadrul Organizației Salvați Copiii, Filiala Suceava; Andreea Teresa NICULICĂ – psiholog în cadrul Organizației Salvați Copiii, Filiala Suceava; Laura STADLER – expert din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Suceava; Marina CÂRNAȚ – jurist din partea Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova.

Graficul cursurilor pentru profesioniști pentru perioada următoare este: Suceava – 21-22 februarie 2014 și februarie 2015, Botoșani – 21-22 martie 2014 și decembrie 2014, Chișinau – 28-29 martie 2014, Cernăuți – iunie 2014, Rădăuți – septembrie 2014, Cahul – octombrie 2014, Fălticeni – noiembrie 2014.

 


Intră acum și în grupul de