CS Universitatea va juca multe meciuri cu “casa închisă”


Intră acum și în grupul de

Evoluţia peste aşteptări a echipei locale de handbal în ediţia trecută a Cupei Challenge şi parcursul bun din campionatul trecut, când “studenţii” s-au clasat pe locul cinci, au avut rolul de a creşte considerabil interesul sucevenilor vizavi de CS Universitatea.

Înaintea noului sezon competiţional, tot mai mulţi suceveni iubitori de sport şi handbal în special şi-au manifestat dorinţa de a fi alături de favoriţii lor, însă lipsa unei săli de sport cu o capacitate mult mai mare s-a făcut din nou simţită. Nu este o problemă nouă cu care se confruntă oficialii universitari, pentru că şi anul trecut nu puţini au fost cei care ar fi vrut să fie alături de handbalişti.

Rezultatele şi felul în care handbaliştii s-au dăruit pe teren au făcut ca aceştia să-şi creeze într-un timp scurt tot mai mulţi simpatizanţi.

Cel mai elocvent exemplu îl constituie numărul mare al celor care, acum, înaintea noului sezon, îşi doresc să intre în posesia unui abonament şi asta chiar dacă faţă de sezonul trecut preţul unui astfel de abonament a crescut de la 60 la 100 de lei.

Suporterii consideră că aleşii locali au primit prea multe locuri

Frustrarea multora dintre cei care nu vor putea asista pe viu la jocurile Universităţii Suceava se datorează mai ales faptului că multe dintre abonamente vor lua drumul spre Primăria Suceava ori Consiliul Judeţean, de multe ori aleşii locali nefiind prezenţi la meciuri, locurile lor rămânând neocupate. Au preferat să vină doar la meciurile cheie sau după ce echipa ajunsese în fazele finale ale Cupei Challenge.

“Am vrut să-mi cumpăr un abonament pentru a fi sigur că pot vedea toate meciurile Universităţii şi mi s-a spus că acestea s-au epuizat. Din ce văzusem în presă acestea s-ar fi pus în vânzare de patru zile dar când am mers la sediul clubului nu mai erau. Aş fi dat şi 200 lei pentru a merge la meciuri. Mai târziu am văzut tot în presă că multe locuri au fost date spre politicieni”, a spus Vasile T. (39 ani) din Suceava.

Un alt suporter al “studenţilor”, Daniel S. (22 de ani ) spune că “aleşii locali vin doar la unele meciuri, în rest sunt jocuri la care rămân locuri libere”. “Măcar de ar încuraja echipa atunci când vin la meciuri. Dar ei tot timpul stau jos. Aceşti băieţi minunaţi au de multe ori nevoie de încurajări şi am văzut în sală cum în partea din mijloc nimeni nu face acest lucru. Din când în când se mai obosesc şi ei să aplaude”, este părerea Alinei V. (26 de ani) de asemenea din Suceava.

Sunt totuşi şanse să se pună în vânzare bilete înaintea fiecărui meci de acasă

Sala de la LPS are o capacitate de 397 de locuri, 267 de abonamente, toate contracost, ajungând la diverse instituţii, jucători ori sponsori: • Primăria Suceava – 29; • Consiliul Judeţean Suceava – 20; • Universitatea “Ştefan cel Mare” – 40; • Sponsori – 28; • IPJ Suceava – 4; • IŞJ Suceava – 4; • DSJ Suceava – 2; • CSM Suceava – 8; • FC Cetatea – 4; • Oficialii echipei adverse – 6; • LPS Suceava – 20; • jucători CSU şi CSU II – 46; • Galerie echipă adversă – 30.

„Toate celelalte abonamente au fost vândute primelor persoane care au solicitat acest lucru. În acest an m-am ocupat personal de această problemă, pentru a nu mai exista discuţii de acest gen. Din păcate, nu avem ce face. Sala are o capacitate mică. Tuturor celor cărora le-am dat abonamente le-am spus să ne anunţe atunci când nu vor putea ajunge la un meci pentru a nu rămâne locuri libere. Eu cred că vom mai putea pune în vânzare şi bilete fără loc, aproximativ 30, iar în cazul în care vom fi anunţaţi de abonaţi că nu ajung la un meci anume, vom redistribui acele locuri prin vânzare de bilete”, a declarat directorul tehnic al CS Universitatea, Petru Ghervan.

O altă şansă a suporterilor de a fi prezenţi la meciurile din campionat este aceea ca echipa oaspete să nu solicite cele 30 de locuri pentru galerie, caz în care oficialii suceveni vor scoate bilete şi pentru aceste locuri.


Intră acum și în grupul de