CS Universitatea Suceava castiga la limita in urma unei dispute de infarct meciul cu Stiinta Bacau (Handbal masculin – Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

În penultima etapă a sezonului 2009-2010, CSU Suceava – Ştiinţa Bacău 28-27 (12-13)

În penultima etapă a sezonului competiţional 2009-2010 al Ligii Naţionale de handbal masculin în sala LPS s-a disputat un meci de mare orgoliu între CS Universitatea Suceava şi echipa care i-a „suflat” locul V în clasament, Ştiinţa Bacău. Nu ştim dacă iubitorii sportului sucevean au sărbătorit Ziua Tineretului cu mici şi bere, însă în sala LPS peste 90 de scaune au fost goale. Noroc că în tribune au fost prezenţi suporterii adevăraţi ai formaţiei de handbal CSU Suceava, cei care sunt prezenţi de fiecare dată şi care au reuşit să creeze o atmosferă de mare meci care i-a impresionat şi pe titraţii arbitrii români Din şi Dinu.

Jucătorii pregătiţi de Leonard Bibirig au început destul de ezitant meciul fiind dominaţi psihic de zgomotul creat de galeria bacăuană. Văzând ce se petrece în sală au ieşit la „rampă” angajaţii clubului „Universitatea”, care în mod normal aveau cu totul alte atribuţiuni, dar care de la scandări, bătut în tobe, agitat steaguri au făcut de toate şi au ridicat în picioare iubitorii sportului din Suceava.

Oaspeţii, excelent conduşi din teren de veteranul Sandu Iacob, au dominat jocul în prima repriză şi de la 3-3 în minutul 9 au preluat conducerea cu 7-3 în minutul 12, pentru ca în minutul 27 să fie 12-10 în favoarea lor. Sucevenii s-au bazat pe inspiraţia lui Chiruţ şi a lui Mitrea pentru că extremele Gavriloaia şi Acatrinei, altă dată puncte forte, au ratat tot ce se poate rata. În sprijinul lui Chiruţ şi Mitrea a apărut bineînţeles portarul Pralea care a apărat senzaţional, băcăuanii ratând toate cele trei lovituri de la 7 metri pe care le-au avut. A fost 13-12 în favoarea echipei Ştiinţa Bacău la pauză, oaspeţii jucând tare profitând de prezenţa celui mai bun cuplu de arbitri români. Este adevărat că portarul lor Shota Tevzadze a apărat excelent, însă pentru suceveni era greu de depăşit un portar care arată ca un dulap mare în două uşi.

Repriza secundă a început tot cu formaţia băcăuană la timonă, în minutul 37 ea conducând pe tabela de marcaj cu 19-15. Din acest moment, a sunat adunarea pentru gazde care puternic încurajate de public au revenit în meci. Bursuc, Adomnicăi şi Acatrinei au regăsit calea spre gol şi CS Universitatea Suceava a renăscut ca pasărea Phoenix. Ultimele cinci minute ale partidei dintre CS Universitatea Suceava şi Ştiinţa Bacău au fost nerecomandate cardiacilor. În minutul 55, oaspeţii conduceau cu 27-26, au urmat însă câteva parade de vis ale lui Pralea şi sucevenii au egalat şi au preluat conducerea pe tabela de scor cu 28-27. Onyekwe ratează din unghi, contraatac şi Chiruţ se emoţionează în faţa portarului băcăuan Tevzadze. Tot el are prezenţa de spirit şi încearcă să-l împiedice să joace rapid, aşa cum se face în handbal. Tensiunea partidei îşi face simţită prezenţa, georgianul se enervează, sare la bătaie şi este eliminat din joc. Cum băcăuanii mai aveau eliminări se joacă câteva secunde 3 contra cinci, pentru ca Mitrea să fie şi el eliminat destul de rapid şi se joacă 3 contra patru.

Conducătorul de joc ad-hoc al oaspeţilor. Rareş Păunică. forţează o pătrundere şi arbitrii dictează 7 metri în ultima secundă de joc. Publicul sucevean ia foc pur şi simplu şi apostrofează pe toată lumea, începând de la arbitri şi până la cel mai bun jucător băcăuan, Sandu Iacob. În poartă intră Andrei Iulian, fostul căpitan al naţionalei de handbal a României încearcă o aruncare „şmecheră”, nu ştim de ce, dar Iulian are „prelungire” la două degete şi deviază mingea peste poartă. S-a terminat, CS Universitatea Suceava învinge gruparea Ştiinţa Bacău cu 28-27 la capătul unui meci care nu trebuia ratat.

CS Universitatea Suceava: Pralea, I. Andrei – Adomnicăi (2), Gavriloaia (1), Acatrinei (2), Ignat (2), Tcaciuc (1), Zvanciuc, Dediu, Bursuc (4), Mitrea (7), Chiruţ (9).

Ştiinţa Bacău: Tevzadze – Moskalenko (9), Sandu Iacob (10), G.Bujor (1), Ghiţă Radu (1), Gurkovski (1), Păunică (2), Bodar (1), Onyekwe (2).

*„Vrem să facem un joc bun la Reşiţa pentru a încununa un retur de excepţie,” a declarat antrenorul echipei CSU Suceava, Leonard Bibirig8

„Am condus mare parte din timp, cred că până în minutul 52, dar pe final jucătorii noştri s-au grăbit şi au ratat. Am vrut să câştigăm această partidă pentru că am vizat locul III în clasamentul final. Nu am reuşit pentru că sucevenii au luptat până la final şi ne-au învins pe faza a doua. Le urez succes şi baftă în continuare. Au fost multe speculaţii înainte de acest joc, însă noi am demonstrat că ne apărăm şansa indiferent de adversar. Nu ştiu nimic despre transferului lui Dospinescu la echipa noastră”, a afirmat antrenorul grupării Ştiinţa Bacău, Gabriel Armanu.

„A fost o victorie muncită pentru care jucătorii noştri merită toate felicitările. Vrem să facem un joc bun la Reşiţa pentru a încununa un retur de excepţie. Urmează apoi Cupa României, competiţie în care ne vom lupta până la final pentru a reuşi să atingem un loc de cupă europeană şi în sezonul viitor. Mulţumim publicului care a fost din nou al optulea jucător şi sper ca întotdeauna să fie de partea noastră”, a declarat antrenorul echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.

„Nu este prima oară când la clubul Steaua sunt probleme. Am mai auzit că echipa nu mai are susţinere, dar lucrurile s-au rezolvat. Eu zic să nu ne grăbim şi să ne bazăm pe ce putem noi face. Oricum, nu cred că vreun jucător de la Steaua ar alege Suceava pentru că toţi visează să joace în campionatele puternice ale Europei”, a conchis directorul sportiv al CSU Suceava, Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de