Ligile a IV-a si a V-a, la noi standarde (Fotbal judetean)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava este unul dintre cele mai active din punct de vedere fotbalistic, Asociaţia Judeţeană de Fotbal „păstorind” un număr de 64 de echipe de seniori, fără a mai vorbi de cele de juniori. Numărul foarte mare de formaţii care s-au înscris an de an la startul Ligilor a IV-a şi a V-a denotă interesul şi preţuirea de care se bucură la Suceava sportul rege, dar şi faptul că există o organizare bună la nivel judeţean. Mai mult chiar, numărul mare de grupări nu a influenţat calitatea jocului şi valoarea formaţiilor sucevene, câştigătoarea Ligii a IV-a din judeţul Suceava impunându-se timp de şapte ani consecutiv în barajul pentru promovare în Liga a III-a.

Pedepse aspre pentru violenţă, lovire şi instigare

În ultimii ani, cum valoarea şi numărul echipelor care evoluează în Ligile a IV-a şi a V-a a crescut, proporţional (deşi n-ar fi trebuit) a crescut şi „ardoarea” cu care se luptă pentru victorie. Pe alocuri, „dârzenia” jucătorilor a depăşit cotele regulamentului AJF, dar şi ale bunului simţ. Ca o statistică a sezonului care a trecut, în campionatul Ligii a IV-a s-au acordat un număr de 1421 de cartonaşe, 744 în tur şi 677 în retur, precum şi un număr de 136 de cartonaşe roşii care a însumat 250 de etape de suspendare. În acelaşi timp Comisia de disciplină a AJF Suceava a acordat 38 de sancţiuni conducătorilor echipelor participante în al patrulea eşalon valoric al fotbalului românesc.

Ca de obicei există şi formaţii care s-au remarcat prin fair-play-ul deosebit, una dintre ele fiind Voinţa Stroieşti care a primit pe tot parcursul campionatului Ligii a V-a doar două cartonaşe roşii, în comparaţie cu formaţiile FC Pojorâta care a acumulat 116 cartonaşe galbene, CS „Nicu Gane” Fălticeni care a luat 106 şi Danalis Zvoriştea cu Bucovina Rădăuţi care au luat 101 într-un sezon.

„Pentru a preveni ascensiunea fenomenelor neconforme jocului de fotbal pe stadioanele din judeţ, AJF Suceava a hotărât asprirea măsurilor disciplinare împotriva fenomenelor de violenţă, lovire şi instigare. Amenzile şi sancţiunile care se vor lua împotriva celor care s-au făcut vinovaţi de unul din lucrurile amintite anterior vor fi mult mai mari decât în anii trecuţi.

Deasemenea, AJF Suceava a hotărât să ridice standardele de calitate în ceea ce priveşte organizarea şi doreşte să impună echipelor de Liga a IV-a ca şi o condiţie obligatorie furnizarea apei calde după meciuri atât jucătorilor, cât şi arbitrilor.
În acelaşi timp, în Liga a V-a forul fotbalistic sucevean impune formaţiilor participante îngrădirea stadioanelor pe care se joacă partidele la distanţă de cel puţin 3 metri faţă de linia de tuşă. Dacă nu se poate pune un gard despărţitor, atunci banda cu care va fi înconjurat teren să fie la 3 metri distanţă de linia de tuşă, iar spectatorii să stea în spatele porţilor.

Am avut întotdeauna o colaborare bună cu autorităţile locale din localităţile care au echipe în Liga a IV-a sau a V-a şi sperăm ca acest lucru să continue ţi în următorul sezon competiţional”, a declarat preşedintele AJF suceava, Aurel Daicu.

*Sâmbătă, 10 iulie, testări fizice şi teoretice pentru arbitri şi observatorii partidelor din campionatele organizate de AJF Suceava”

Sâmbătă 10 iulie, începând cu ora 7.30, pe stadionul „Areni” şi apoi într-o sală din complexul hotelier „Continental” vor avea loc testările fizice pentru arbitrii şi teoretice pentru arbitri şi observatorii care vor funcţiona în campionatele Ligilor a IV-a şi a V-a.

„Cu toate că baza de selecţie pentru arbitri raportată la numărul mare de echipe din Ligile a IV-a şi a V-a a scăzut, calitatea celor care oficiază meciurile a crescut, mulţi tineri de 17-18 ani dorind să devină arbitri. Îi aşteptăm pe cei care doresc să fie arbitri sau observatori în campionatele noastre să vină sâmbătă la stadionul „Areni”, a afirmat preşedintele AJF Suceava, Aurel Daicu.


Intră acum și în grupul de