Suceava are cea mai mare retea de drumuri din tara, dar prea putini politisti rutieri


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca judetul Suceava are o specificitate deosebita, având cea mai mare retea de drumuri din tara, de 640 de kilometri de drumuri nationale, 257 de kilometri de drumuri europene, 1176 de kilometri de drumuri judetene si 113 kilometri de drumuri de frontiera, iar în urma unui studiu, s-a constatat ca traficul rutier este foarte mare, aproape de capacitatea maxima a retelei de drumuri.

Prefectul Baisanu a spus ca, potrivit unui studiu facut pe portiuni de drum, circula peste 2600 de masini în decurs de o ora.

Acesta a mai adaugat ca în ultimii ani, atât Guvernul, cât si MIRA au alocat fonduri importante pentru dotarea si informatizarea Politiei sucevene, dar numarul de politisti de circulatie este scazut fata de necesar. Astfel, în judet sunt doar 11 ofiteri de politie rutiera si 86 de agenti de politie.

În opinia prefectului de Suceava, pentru ca traficul rutier sa se desfasoare în conditii de siguranta, este necesar sa se finalizeze lucrarile de modernizare a drumurilor nationale din judet, aratând ca pe mai multe portiuni, îndeosebi în localitati, aceste drumuri nu sunt prevazute cu trotuare, iar localnicii circula pe carosabil.

Stefan Baisanu a mai mentionat ca, în colaborare cu Politia Rutiera si Consiliile Locale, intentioneaza sa promoveze un proiect de supraveghere informatizata a intersectiilor din municipiile din judet.


Intră acum și în grupul de