Primarul Ion Lungu caută soluții pentru ca, la deszăpezire, iarba și arbuștii din apropierea străzilor să nu fie afectate de substanțele folosite: Putem să intervenim chiar manual, sau să protejăm vegetația cu folie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a inspectat, luni, utilajele de deszăpezire pregătite de firma Diasil pentru această iarnă a spus că o problemă rezultată în urma acțiunii de deszăpezire este că se afectează vegetația din cauza substanțelor folosite pentru combaterea lunecușului.

„Avem o problemă cu vegetația, cu iarba, cu arbuștii care sunt pe marginea șoselei”, a spus primarul care a adăugat că, din păcate și în acest an mulți s-au uscat, respectiv thuia, pini sau iarbă.

„Trebuie să încercăm ca în anumite zone, în principal în zona centrală (…) dar și în alte zone din oraș să intervenim chiar manual la deszăpezire”, a spus Lungu.

El a menționat că a avut discuții pe această chestiune cu direcția de specialitate din Primărie coordonată de viceprimarul Lucian Harșovschi și că se vor găsi soluții împreună cu cei de la Direcția Domeniului Public.

Lungu a arătat că se va încerca protejarea acestora, probabil cu folii, astfel încât să nu fie afectat foarte mult spațiul verde.

„Pe timp de iarnă prinde bine când deszăpezim, se dezgheață trotuarele, dar în primăvară ne dăm seama că multe din spațiile verzi sunt afectate de aceste soluții folosite peste iarnă. Sigur, încă nu s-a găsit formula miraculoasă. Soluția clasică de deszăpezire în România este cu sare și cu nisip și zic că este eficientă. Dar și cu soluții aduse din străinătate, din Occident, tot așa am avut de suferit cu spațiile verzi”, a mai declarat Ion Lungu.

Primarul a ținut să sublinieze că se încearcă găsirea unei soluții să fie protejate spațiile verzi, dar și să se poată asigura o deszăpezire și o intervenție la îngheț eficiente.

 

 


Intră acum și în grupul de