Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Biroul Francez


Intră acum și în grupul de

afis conferinta BoyerPentru al cincilea an consecutiv, Ziua Internațională a Francofoniei este sărbătorită  la Biroul Francez, în prezența unor invitați de seamă.

”Henri Boyer, profesor la Universitatea ”Paul Valéry Montpellier III” din Franța, vine la Suceava, special, pentru a celebra împreună Ziua Internațională a Francofoniei, la invitația președintei Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu”, arată reprezentanții Biroului Francez.

Potrivit acestora, el va susține, miercuri, 23 martie, ora 17, la Biroul Francez din Casa Prieteniei, conferința intitulată  ”Français, France, Francophonie: une trilogie à  revisiter”.

”Conferința va fi urmată de un program artistic coordonat de prof. Tamara Sabin și oferit de elevi suceveni ai Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Școlii Gimnaziale „Miron Costin”, Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” și Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, ca urmare a parteneriatului pe care Biroul Francez îl are cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în organizarea evenimentului”, precizează reprezentanții Biroului Francez.

Programul profesorului Henri Boyer la Suceava include și o serie de conferințe pe care le va susține la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava: luni, 21 martie, la ora 11:00, în sala A302, Conferința Du „culturème” à l’ „identitème”marți, 22 martie, la ora 11:00, în sala A302, Conferința Représentations partagées: stéréotypage, stéréotypes, iar la ora 14:00, în sala A302, Visioconférence: La communication politico-médiatique et ses évolutions en France. Les „petites phrases”.

Totodată, reprezentanții Biroului Francez mai menționează că profesorul Henri Boyer va participa miercuri, 23 martie, începând cu ora 11, la inaugurarea Centrului de Reușită Universitară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, urmând ca joi acesta să viziteze Comuna-muzeu Ciocănești, desemnată Satul Cultural al României în 2014 și 2016, în cadrul unui program desfășurat de Asociația Cele mai Frumoase Sate din România (ACFSR), sub patronajul Ambasadei Franței în România și a Delegației Wallonie – Bruxelles la București. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de