Concert extraordinar de jazz, muzică de film și colinde americane, la Casa de Cultură din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Suceava va avea loc sâmbătă, 9 decembrie a.c., de la ora 19:00, un concert extraordinar de jazz, muzică de film și colinde americane susținut de Spirit Brass Esemble, sub bagheta dirijorului Mihai Ceascai.

Potrivit organizatorilor, din programul spectacolului fac parte: „Titanic”, „Lord of the rings”, „Christmas carols”, „Superman”, „Harry Potter”, „Epic themes Star Wars”, „Born on the fourth of July”, „Jungle book”.

Bilete costă 30 de lei și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel 0230 523 718.

Spirit Brass Ensemble este un ansamblu cu dimensiune variabilă, minimum 10-maximum 20 de muzicieni, alcătuit din membri ai Orchestrelor Radio. În ciuda unei aparente restricții timbrale, date de folosirea exclusivă a instrumentelor de suflat din alamă la care se poate adăuga percuția, paleta sonoră este extrem de variată și expresivă, de la strălucitoare și sonore fanfare, la corale omogene, asemănătoare vocilor umane.

Spirit Brass Enesemble a fost înființat și condus de dr. Mihai Ceascai, șef de partidă tubă în cadrul Orchestrei Naționale Radio și cadru didactic asociat la Universitatea Națională de Muzică din București. Spirit Brass Ensemble a concertat în capitală și în numeroase orașe ale țării și are un repertoriu variat, de la muzică barocă și renascentistă la muzică de film; de la pagini din repertoriul simfonic clasic-romantic la melodii tradiționale și de la colinde, la muzica din perioada interbelică.

Profesionalismul, valoarea şi notorietatea ansamblului au determinat scrierea unui mare număr de lucrări pe care ansamblul le-a interpretat în premieră mondială, printre care, „Octoih”-ul de Liviu Dănceanu sau „Suita a II-a” în Re Major din „Muzica apelor” de Handel, în versiune integrală şi originală pentru alămuri, realizată de Ioan Dobrinescu.

De asemenea, ansamblul își propune promovarea muzicii românești, prezentând versiuni unice ale unor creații celebre de Tiberiu Olah, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu, Ion Vasilescu, Ionel Fernic etc., în aranjamentele compozitorului Ioan Dobrinescu.

 


Intră acum și în grupul de