Organizația Salvaţi Copiii organizează Maratonul Cetății Suceava 2019. Fondurile colectate vor fi folosite pentru dotarea Spitalului Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Maratonul Cetății, un eveniment sportiv caritabil, va avea loc și în anul acesta, anunță Organizația Salvați Copiii, filiala Suceava.

Toți participanții vor alerga pentru cauza copiilor născuți prematur, iar fondurile colectate vor fi folosite pentru dotarea Spitalului Fălticeni cu un incubator de terapie, valoarea căruia se ridică la 28.730 euro.

Pe lângă latura caritabilă a evenimentului, menționează organizatorii, acesta oferă și posibilitatea ca să aleagă un stil de viață sănătos, prin încurajarea participării la evenimente sportive.

Așa dar, Maratonul Cetății Suceava 2019 va avea loc pe 21 septembrie, iar motto-ul din acest an al evenimentului este ”Alerg pentru viață!”.

Evenimentul este compus din mai multe competiții sportive:

  • Semimaraton – 21 km;
  • Cros – 8 km;
  • Cursa populară – 4 km;
  • Cursa familiei și Cursa copiilor – 800 m.

Organizatorii estimează că la cele cinci competiții vor participa aproximativ 750 de persoane, dintre care în jur de 200 vor fi copii.

Maratonul de anul trecut a ajutat la dotarea Spitalului din Câmpulung Moldovenesc

Începând din 2010, Salvați Copiii a inițiat programul ”Fiecare Copil Contează” prin care și-a propus să-și concentreze eforturile pe dotarea maternităților cu echipamente medicale performante și, foarte important, pe dezvoltarea programelor de suport parental adresate familiilor din comunitățile defavorizate.

Astfel, fondurile colectate la Maratonului Cetății Suceava de anul trecut a acoperit aproape toate necesitățile Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc.

Pentru anul curent, Salvați Copiii a centralizat peste 35 de solicitări de echipamente medicale pentru dotarea maternităților din țară, iar suma necesară pentru ca aceste maternități să poată interveni adecvat pentru salvarea prematurilor este de aproximativ 900.000 de euro. Cerințele sunt diverse și cu atât mai urgente: incubatoare pentru terapie intensivă neonatală, mese de resuscitare, ventilatoare neonatale, monitoare pentru funcții vitale, pulsoximetre, lămpi de fototerapie, aparate de radiologie, baloane pentru reanimare, analizoare de gaze, aparate pentru vizualizarea venelor.

În anul 2019, 115 aparate medicale vitale nou-născuților prematur vor ajunge la 49 de maternități. Până la sfârșitul anului, numărul maternităților dotate în cadrul campaniei de reducere a mortalității infantile se va ridica la 96, cu un total de 630 de echipamente, pentru salvarea a peste 72.000 de copii.

Apropo, societățile comerciale au șansa de a ne fi alături ca sponsor al evenimentului de anul acesta. În funcție de valoarea sponsorizării aceștia vot beneficia de atributul de Sponsor Silver (valoare până în 1.000 lei), Sponsor Gold (valoare între 1.000 lei și 2.000 lei), Sponsor Platinum (valoare între 2.000 lei și 3.000 lei), Sponsor Dimond (valoare între 3.000 lei și 4.000 lei) și Sponsor Principal (valoare mai mare de 4.000 lei).

Programul ”Fiecare Copil Contează” este destinat reducerii mortalității infantile. România se menține printre primele locuri în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 6,7 la 1.000 de copii născuți vii în 2017, cauza principală fiind nașterile premature.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.


Intră acum și în grupul de