Cel mai tradus scriitor român, suceveanul Norman Manea, onorat în oraşul său natal


Intră acum și în grupul de

Celebrul scriitor Norman Manea, stabilit în Statele Unite ale Americii, va fi onorat în oraşul său natal, Suceava, printr-o suită de lecturi publice din operele care i-au adus o faimă internaţională incontestabilă şi l-au făcut să fie cel mai tradus scriitor român, în 20 de limbi străine.

Deşi trăieşte în New York, Norman Manea continuă să scrie numai în limba română, pe care o numeşte patria sa. După ce a fost decorat în ultimii ani de toate forurile academice importante, autorul a primit recent şi titlul de Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres al Legiunii de Onoare, acordat de Ministerul Culturii francez.

Evenimentele organizate în onoarea sa vor debuta joi, 3 septembrie, începând cu ora 17:00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera”.

Programul de lecturi publice din opera lui Norman Manea este coordonat de scriitoarea Angela Furtună, iar prima sesiune va fi însoțită de prezentări de carte și de o coloană sonoră din momente celebre cu pianistul Glenn Gould, maestrul neîntrecut al interpretării muzicii de Bach.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de