Festivalul de teatru “Magic Fest” da startul talentelor


Intră acum și în grupul de

Ediţia a III-a a Festivalului Naţional de Teatru “MagicFest” iniţiat de Colegiul Naţional „Petru Rareş”, va debuta sâmbătă, 16 aprilie la Suceava, la Sala Dom Polski.

Potrivit vicepreşedintelui Festivalului “Magic Fest”, Ioana Sainiuc, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Petru Rareş”, în cadrul ediţiei din acest an, vor participa un număr de 10 trupe de teatru venite din diferite zone ale ţării: “In the Spot” (Bacău), „ACT” (Bacău), „Nobody’s Group” (Bacău), „Brainstorming” (Bucureşti), „Atelierul de teatru” (Botoşani), „Heavenly Hell” (Timişoara), „Cheer Up” (Piatra Neamţ), „The Teenchers” (Suceava), „Nineth Sense” (Braşov) şi „The Pixies” (Suceava, trupă junior), durata pieselor fiind de maxim 40 de minute pentru seniori, respectiv 20 de minute pentru juniori.

Piesele se vor juca în limba engleză, mai puţin cele prezentate de invitaţii de la U.N.A.T.C. Bucureşti, iar între fiecare piesă de teatru jucată va exista o pauză de o oră, în care actorii vor avea timp să îşi aranjeze decorul şi să se costumeze. Din juriul Festivalului vor face parte: Ştefana Samfira (actriţă, asistent universitar la U.N.A.T.C.), Monica Ciută (actriţă, asistent universitar UNATC), Alexandru Pavel (actor, Bucureşti), Ciprian Ciuciu (actor, Oradea) şi Monica Agache (inspector limba engleză, Suceava).

De asemenea, pe parcursul celor 7 zile de “MagicFest”, se vor organiza, zilnic, mai multe workshop-uri susţinute de 10 traineri din cadrul U.N.A.T.C., în care participanţii vor fi iniţiaţi în mişcare scenică, mimică, gestică, exerciţii fizice, de dicţie, de respiraţie.

La finalul festivalului concurs, se vor oferi premii (cărţi, tricouri imprimate) şi diplome de merit pentru: “Cel mai bun actor în rol principal”, “Cea mai bună actriţă în rol principal”, “Cel mai bun actor în rol secundar”, “Cea mai bună actriţă în rol secundar”, “Cea mai bună engleză vorbită”, “Best performers”, “Best costumes”, “Best lights” ş.a.

În calitate de organizator al evenimentului, trupa de teatru a Colegiului Naţional “Petru Rareş”, cunoscută sub numele “The Knockers”, care funcţioneză sub această titulatură de 10 ani, va pune în scenă, în afara festivalului, piesa “Într-o zi de primăvară”, de Alexandru Mirodan. Spectacolul lor va avea loc luni, 18 aprilie, de la orele 19:00, la Iulius Mall.

Din distribuţia piesei fac parte elevii Clara Popadiuc (18 ani) în rolul „Marianei”, Armand Kovacs (17 ani), în rolul lui „Nea Valeriu”, Ştefan Chindea (18 ani) în interpretarea personajului „Ovidiu” şi Georgiana Onciu (18 ani), care va intra în pielea personajului „Lenuş”.

Ioana Sainiuc ne-a dezvăluit câte ceva despre povestea care va fi pusă în scenă. „În urma hotărârii comitetului de stradă, Lenuş şi Ovidiu fac un experiment în care rolurile lor de soţ-soţie, bărbat-femeie, se inversează, cu ocazia zilei de 8 martie. Prin urmare, Ovidiu este cel care calcă, găteşte, face curat, se agită în timp ce Lenuş citeşte ziarul, merge la meci. Cuplul Mariana-Nea Valeriu completează acest tablou bizar, adăugând sare şi piper conflictului dintre sexe”.

Totodată, vicepreşedintele Festivalului “Magic Fest” mai informează că vor exista două spectacole speciale în cadrul festivalului. “Primul este spectacol de licenţă anul III la UNATC (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică), < Şantaj >, de Ludmila Razumovskaia. Regia este făcută de Ştefana Samfira şi este jucată de clasa profesorului universitar doctor Florin Zamfirescu, din distribuţie făcând parte: Smaranda Paşnicu, Horia Butnaru, Liviu Constantineanu, Alexandra Suciu, Alexandru Şinca. Acesta are loc duminică, 17 aprilie, la orele 17:00, la Dom Polski. Al doilea spectacol este < Show a la Krem > , unde joacă Răzvan Alexe < Kremlin > , Horia Butnaru < Gecko > , studenţi în anul III la UNATC. Acesta are loc luni, 18 aprilie, de la orele 20:00, la Iulius Mall”.

Din echipa organizatorică a Festivalului Magic Fest fac parte în jur de 50 de elevi ai Colegiului “Petru Rareş” în frunte cu Adina Huţu (preşedinte), Ioana Sainiuc (vicepreşedinte), ambele eleve în clasa a XII-a, şi prof. Laura Salciuc (manager financiar). Coordonatorul trupei sucevene de teatru este Camelia Butnaru, profesor de limba engleză la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cea căreia îi aparţine şi iniţiativa infiinţării unui astfel de festival anual la Suceava. „Ideea creării propriului nostru festival de teatru la Suceava a aparţinut atât doamnei profesoare Camelia Elena Butnaru, cât şi elevilor care au însoţit-o mereu la festivalurile de teatru de la Bacău şi Timişoara. Aşa ne-a venit ideea înfiinţării unui festival de teatru la Suceava, la care să aibă posibilitatea să participe şi viitori actori din alte oraşe ale ţării”, a declarat Ioana Sainiuc.

Festivalul de la Suceava este organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava, Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, Dom Polski, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Iulius Mall, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

Intrarea la toate spectacolele din cadrul manifestării este liberă.


Intră acum și în grupul de