Elevii Colegiului humorean „Alexandru cel Bun”, in excursie pe Rarau


Intră acum și în grupul de

DSCF4682Se încheie anul şcolar. Se termină un an plin de mulţumiri sau dezamăgiri, intrăm în vara care se pare că şi-a propus să ne topească. La Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului finalul trebuie marcat şi însemnat în calendarul vieţii fiecăruia, dar mai ales al celor care au ştiut să împletească mereu efortul intelectual cu efortul fizic şi cu distracţia. Este vorba despre clasa a X-a F. De doi ani încearcă să păstreze tradiţia şi după excursii în diferite colţuri ale ţării se opresc să se bucure de frumuseţea muntelui aici, în apropiere, pe Rarău, relatează într-un comunicat de presă, prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan şi eleva Ramona Lionti.

Potrivit acestora, organizarea weekend-ului înseamnă întrebări şi răspunsuri, invitarea altor colegi care să urce, să profite de aer curat şi pădure, să nu se plângă de altitudine şi să reziste până sus. Grupul s-a lărgit, s-a mărit, până a a juns la 54 de elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, majoritatea aflaţi la a şasea excursie, unii la prima. S-a discutat despre program, despre grătar şi implicarea în asigurarea mâncării, despre vreme, cazare, traseu.

Cazarea la Ridana, la 4 kilometri de gara din Câmpulung Est reprezintă opţiunea ideală în cazul în care vremea nu permite urcarea celor 10 kilometri spre Cabana Rarău. Se stă la căsuţe, există posibilitatea de a folosi două sau chiar trei grătare pentru masa de prânz, e foarte sigur locul şi nu pot veni persoane din afară. Vineri am ajuns la Ridana, pe jos, de la gara din Câmpulung Est şi apoi am urcat mai departe, pe o vreme nu foarte caldă, potrivită pentru ascensiune.

Sus am servit un ceai cald şi am mers mai departe spre Pietrele Doamnei şi Vârful Şoimului. Cine nu a fost măcar o dată să vadă minunea naturii la altitudinea de 1.600 metri, nu poate spune că locuieşte în zonă. Merită să suferi de sete şi de foame ca să descoperi imagini pe care le poţi găsi pe Internet, dar care nu pot să te încarce de zbor şi de linişte ca acolo. La întoarcere toată lumea a realizat că există multă frumuseţe în jur de care nu sunt conştienţi şi care poate să te încarce de energie pozitivă pentru mult timp. Drumul nu este tocmai uşor, dar tinereţea şi voinţa, şi mai ales tentaţia necunoscutului pentru majoritatea elevilor participanţi i-a îndemnat să ajungă cu bine până la capăt.

În document se mai arată că, sâmbătă, cei care au fost responsabili cu mâncarea s-au ocupat de tot, băieţii au făcut focurile şi au oferit dovada priceperii lor, modele pentru cei din clasa a IX-a care duminică au făcut acelaşi lucru şi chiar s-au descurcat foarte bine, mulţumind pe toată lumea. A fost dificil, dar toţi elevii au participat, unii au aşezat masa, unii au curăţat legumele, alţii au servit sau au strâns la final. A fost mult de învăţat, indiferent de activitatea desfăşurată.

IMG_6544Vremea superbă a permis organizarea discotecii afară, în curte, începutul s-a făcut în restaurant, iar continuarea a dat prilej tuturor să danseze toate stilurile. S-a cântat la microfon, elevele din clasele a IX-a şi a X-a, Mădălina, Bianca şi Laura ne-au încântat cu muzică populară, nimeni nu a considerat că un gen sau altul este preferatul, toţi au dorit să se simtă bine. Dacă fiecare excursie are piesa ei, fiecare ieşire are acelaşi DJ, Alexandru Horga din clasa a X-a F.

Atmosferă, distracţie, energie, somn puţin, voie bună, natură proaspătă şi întâlniri cu alte grupuri din judeţ, toate au contribuit la crearea unei amintiri proaspete, vii, de neuitat. S-a socializat mult, s-a râs deschis, s-a discutat, s-au creat deprinderi de gospodine şi gospodari, totul sub semnul respectului, al bunului simţ şi al prieteniei.


Intră acum și în grupul de