Ce rechizite ii sunt necesare unui copil care incepe clasa pregatitoare


Intră acum și în grupul de

clasa pregatitoare-001Vacanța de vară se apropie de final, iar noul an școlar 2013-2014 bate la ușă, cu emoții mari, îndeosebi pentru părinții care își duc copiii la clasa pregătitoare.

Pentru a veni în ajutorul părinților care încă nu au înțeles care sunt cerințele clasei pregătitoare și cum trebuie să își pregătească în mod corect micuții pentru orele de curs, NewsBucovina.ro a întocmit o listă cu rechizitele necesare școlarilor care vor învăța la “clasa zero”.

Potrivit învățătorilor care vor preda la clasele pregătitoare ce vor funcționa în incinta Școlii cu clasele I-VIII „Ion Creangă” Nr.9 Suceava, fiecare copil va trebui să aibă câte un ghiozdan care să conțină: penar dotat cu 12 creioane colorate, carioci, un creion mecanic de 0,7, radieră albă, ascuțitoare cu suport, două pixuri cu gel (auriu și argintiu), plastelină plus zece cartonașe albe. Alături de acestea, la clasă, părinții vor trebui să achiziționeze pentru copilul lor câte un biblioraft cu folii (în care vor fi puse toate lucrările elevului), etichete, un top de hârtie A4, un bloc mic de desen, acuarele, trei pensoane și un borcan special pentru apă. Tot la dulapul de la școală, fiecare copil va avea propiul prosopel de mâini, un forfecel, un lipici (solid) și o numărătoare, precum și o serie de jocuri logice, stabilite de fiecare învățător, menite să le dezvolte celor mici inteligența, abilitățile de comunicare în limba română, dar și abilitatea de a rezolva jocuri matematice.

Aceiaşi dascăli precizează că este necesar ca fiecare copil să aibă și un echipament sportiv, alcătuit din trening, tricou și adidași, neaparat cu talpă albă.

Pe lângă acestea, părinții vor trebui să scoată din buzunar în jur de 100 lei pentru a cumpăra copiilor caietele speciale de pe care vor lucra la obiectele – Limbă și comunicare, Matematică și explorarea mediului, Dezvoltare personală, o mapă pentru Arte vizuale și abilități practice ș.a.

“Comparativ cu pregătirea pentru clasa I, pregătirea copiilor pentru clasa pregătitoare este o idee mai costisitoare pentru părinți. Jucăria și jocul sunt elementele principale care trebuie să fie prezente în activitatea didactică. Programa respectă vârsta copiilor și este benefică pentru socializare și adaptarea la sistemul școlar. Nu se pun note, programul nu este unul rigid, iar unul dintre avantaje la înscrierea în clasa I va fi acela că elevii deja se cunosc, iar din punct de vedere socio-afectiv aceștia deja sunt integrați. De asemenea, este foarte importantă dragostea și afectivitatea profesorului”, a declarat unul dintre învățătorii Școlii Generale Nr.9, pentru NewsBucovina.ro.


Intră acum și în grupul de