Elevii Școlii Gimnaziale “Petru Comarnescu” din Gura Humorului au sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună


Intră acum și în grupul de

Moto: “Fiecare carte pare că închide în ea un suflet. Și, cum o atingi cu ochii și mintea, sufletul ți se deschide ca un prieten bun.

Maxim Gorki

                Profitând de o zi deosebită, în care sărbătorim ceva atât de ofertant, cititul, elevii claselor a III a și a IV a A de la Școala Gimnazială “Petru Comarnescu din Gura Humorului îndrumați de doamnele prof. înv. primar Loredana Mihăilescu și Laura Bartoș, s-au strâns în sala “Corneliu Tincu” a Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina pentru a marca Ziua Internațională a Cititului Împreună. Activitatea s-a desfășurat în cadrul Parteneriatului dintre Școala Gimnazială Petru Comarnescu  și Biblioteca Orășenească din Gura Humorului reprezentată de d-na bibliotecară Corina Vîzdoagă. Întâlnirea l-a avut ca invitat pe binecunoscutul poet humorean Sorin Poclitaru.

            Într-o atmosferă destinsă, elevii au mărturisit că sunt pătimiți înfocați ai lecturii, promovând ultimele cărți citite. Au fost amintite titluri actuale ale unor opere din  literatura pentru copii:”Minunea”, “Singur pe lume”, “Percy Jackson”, “Matilda”, “Mary Poppins”, “Aventurile lui Tom Sawer”, “Bunicuța hoțomană”, “O mătușică îngrozitoare”, “Scurtă istorie a lumii- despre mari personalități”, “Doctorul Aumădoare”, “Cea mai reușită serbare de Crăciun”, “Vertijia”, “Povestea lui Harap-Alb”, “Castelul din pod”, “Eroina Clementina”, “Colț Alb”, “Charlie și fabrica de ciocolată”, “Călătoriile  lui Gulliver în Țara Piticilor”, “Rostogol iubește pepenii”, “Hai-Hui în Țara minunilor”, “Marele uriaș prietenos”,” Micul prinț”, “Înneguratul început”, “35 mai”, “Odiseea lui Ollie”, “Familia Panderwich”, “Crăciunozaurul”,” Lei în misiune”.

              Eleva Busuioc Alexandra Ioana le-a recitat o poezie creație proprie și a fost felicitată de invitatul de onoare al întâlnirii. Au fost și elevi care au recunoascut că citesc cu plăcere poeziile pline de haz ale humoreanului Sorin Poclitaru. Acesta le-a mărturisit copiilor că a început să scrie din clasa a doua și că, la vârsta micii școlarități, obișnuia să citească  “Fram, ursul polar”, “Legendele Olimpului”, seria “Winnetou”  și poveștile lui Petre Ispirescu. I-a îndemnat pe elevi să-l aleagă pe Făt-Frumos în detrimentul unor eroi populari precum Harry Potter, să descopere farmecul poeziilor lui George Coșbuc. Poetul le-a citit copiilor creații proprii din volumul “Un (H)umor pentru mintea copiilor”, poezii inspirate din “Lumea celor care nu cuvântă” precum: “Ursulețul” și “Despre pisic”, “Balaurul Gigel” și fragmente din “Manualul obrăzniciei”.

                 Nu puteam încheia o astfel de activitate decât printr-un îndemn către lectură, cea deschizătoare de minți și de suflete. Până la urmă, așa cum spunea J.K. Rowling, “dacă nu-ți place să citești, înseamnă că nu ai găsit încă cartea potrivită. Tot ceea ce trebuie să facem este … să continuăm căutarea!”

                                                                    Prof. Mihăilescu Loredana

                   Consilier educativ la  Școala  Gimnazială Petru Comarnescu

                                                                               Gura Humorului


Intră acum și în grupul de