Liderul PSD Suceava: Județul Suceava primește 920 de milioane de lei pentru proiectele depuse prin PNDL, cea mai mare sumă din țară


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, că județul Suceava primește, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, program inițiat de președintele PSD Liviu Dragnea, cea mai mare sumă din țară, respectiv 920 de milioane de lei, însemnând circa 200 de milioane de euro.

Stan a declarat că prioritățile de finanțare vor fi școlile și grădinițele, în special cele care nu au autorizații sanitare sau de securitate la incendii, urmate de proiecte de aducțiuni de apă și rețele de canalizare, dar și de drumuri județene.

”Guvernul PSD are în atenție dezvoltarea județului Suceava”, a spus senatorul Ioan Stan menționând că suma de 920 de milioane de lei care este alocată proiectelor depuse de administrațiile publice din județul Suceava este cea mai mare din țară.

Suma solicitată de autoritățile locale sucevene prin cele 560 de proiecte depuse în vederea finanțării prin PNDL se ridică la peste 600 de milioane de euro, respectiv de peste 2,5 miliarde de lei, iar Guvernul a aprobat finanțarea pentru circa o treime din suma cerută.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în urmă cu două săptămâni că proiectele depuse de județul Suceava pentru a fi finanțate prin PNDL sunt necesare dezvoltării localităților județului, arătând că dacă Ministerul Dezvoltării le va aproba vor fi modernizate 224 de unități școlare, se va dubla conectarea la rețele de apă-canal și se vor moderniza drumurile Mălini- Borca, Panaci – Bilbor sau Frasin-Broşteni.

„Îmi exprim speranţa că Ministerul Dezvoltării Regionale va da undă verde acestor proiecte. Judeţul Suceava a rămas în urmă în ultimii ani şi avem nevoie de astfel de investiţii”, a spus Flutur.

Potrivit lui Flutur, foarte importante sunt cele 224 de proiecte depuse pentru modernizarea şi reabilitarea de unităţi şcolare, cu o valoare de 80 de milioane de euro, subliniind că investiţiile sunt extrem de importante având în vedere că unităţile şcolare respective trebuie să obţină autorizaţiile sanitare şi din partea ISU Suceava pentru a putea funcţiona.

Președintele CJ Suceava a mai arătat că acum doar 23% din populaţie este conectată la reţelele de canalizare şi 32% la cele de apă curentă, iar prin proiectele de puse prin PNDL şi cele care sunt depuse prin PNDR ar urma ca beneficiarii de servicii de apă şi canalizare să se dubleze, ajungând la 62% la apă şi 47% la canalizare.

Alte proiecte importante depuse de localități sunt  şi cele de electrificare şi iluminat public, a menționat Flutur.

„Judeţul Suceava are cele mai multe unităţi administrativ teritoriale din ţară, este al doilea judeţ ca suprafaţă şi al şaselea ca populaţie, un judeţ în care ani de zile s-a investit foarte puţin, motiv pentru care cred că cei care vor evalua proiectele depuse vor ţine seama de toate aceste aspecte.

De asemenea, vreau să amintesc şi de faptul că în prezentarea pe care i-am făcut-o preşedintelui României, Klaus Iohannis, la vizita recentă din judeţul Suceava, am venit cu foarte multe argumente cu privire la nevoia de investiţii din judeţ. Şi din câte ştiu, Suceava este printre judeţele cu cele mai multe proiecte depuse, şi îmi exprim speranţă că vom avea cel mai mare număr de proiecte aprobate”, a declarat preşedintele CJ Suceava, care a ţinut să le mulţumească primarilor suceveni şi echipelor acestora care au lucrat la depunerea de proiecte PNL, îndemnându-i în acelaşi timp că continue în susţinerea unui program intens de investiţii în judeţ.

Gheorghe Flutur a menționat că CJ Suceava aşteaptă aprobarea unor proiecte importante depuse prin PNDL, amintind aici de drumurile de la Mălini la Borca, la Panaci – Bilbor sau de la Frasin la Broşteni, dar şi la amenajarea Sălii Unirii din Palatul Administrativ din Suceava.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de