Dan Ioan Cușnir susține că în Suceava covoarele antiderapante de la trecerile pentru pietoni nu respectă standardele și nu au capacitatea de a crește eficiența frânării


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a atras atenția, marți, că în Suceava covoarele antiderapante de la trecerile pentru pietoni nu au caracteristicile din standarde și nu au capacitatea de crește eficiența frânării.

El a arătat într-un comunicat de presă că deciziile fac diferența între un învingător și un învins.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Dan Ioan Cușnir.

„Deciziile pe care le-au luat în ultimii 16 ani Lungu Ion și Harșovschi Lucian i-au transformat pe aceștia în niște învinși. Iar  Suceava a devenit un oraș învins de incompetență, de interese personale, de compromisuri (blaturi), de impotența administrativă.

Deciziile pe care le-au luat mulți primari din România i-a transformat pe aceștia în niște învingători iar orașele administrate de aceștia s-au transformat în orașe învingătoare.

La Suceava, Lungu și Harșovschi nu au fost în stare să rezolve probleme banale la care soluțiile sunt simple și chiar standardizate. Ce pretenții să mai avem de la aceștia în cazul situațiilor complexe, cum ar putea Lungu și Harșovschi (care nu locuiesc în Suceava) să înțeleagă economia locală a orașului sau infrastructurile?

Va prezentăm un caz simplu, standardizat dar aplicat în bătaie de joc la Suceava. În orașele civilizate, în zonele identificate ca fiind cu risc, înaintea trecerilor de pietoni se aplică un covor roșu antiderapant care are în compoziție granule de rocă dură. Rolul acestui covor antiderapant este de a crește eficiența frânăriii înainte de trecerile de pietoni, nu doar de a crește atenția datorită culorii. STAS-ul este foarte clar: acest covor antiderapant trebuie să aibă 17 m. La Suceava, există o singură trecere de pietoni, în cartierul Obcini, cu care își făcea Harșovschi Lucian selfie-uri pentru a le împărtăși Sucevenilor grija ce le-o poartă și în domeniul siguranței circulației. Problema este că în loc de 17 m, covorul antiderapant de la Suceava are 2 m și nici nu este antiderapant. O altă problema în cazul Sucevei este calitatea execrabilă a asfaltului (care după standardele lui Lungu și Harsovschi are o altă rețeta), acesta este vălurit și aproape că nu permite aplicarea covorului antiderapant.

În timp ce în orașele civilizate (Brașov, Sibiu, Oradea, Cluj, Timișoara, etc) aproape toate trecerile de pietoni sunt cu covor antiderapant, la Suceava au  făcut o singura trecere de pietoni care să dea bine în fotografiile de pe paginile de Facebook și atât, siguranța Sucevenilor nu mai contează. Asta fac Lungu și Harsovschi de 16 ani: fotografii care să dea bine pe rețelele de socializare.

Primarii multor orașe din România sunt niște învingători. Lungu și Harșovschi la Suceava sunt niște învinși, niște neputincioși obosiți.

Ce s-a întâmplat în Suceava în ultimii 15 ani? Oameni fără educație consistentă și fără un parcurs profesional credibil, în loc să fie preocupați de cei 2 piloni care pot duce la dezvoltare durabilă, infrastructura și educația, au crezut că pot impune în Suceava alte standarde decât în orașele decente și civilizate, au fost preocupați doar de beculețe colorate, de fanfară și folclor, de diplome și medalii inutile, de fugă după înșelătoare și inutile aprecieri pe rețelele de socializare.

Suceava va arăta bine și va deveni frecventabilă atunci când va fi administrată de oameni care să se concentreze pe Ordine și Progres, când va fi condusă de învingători care vor lua decizii care să transforme Suceava într-un oraș învingător!

Deciziile fac diferența între un învingător și un învins!”


Intră acum și în grupul de