Peste 130 de elevi de clasa a opta din judeţul Suceava nu vor la liceu, iar peste 700 vor la o şcoală profesională. Peste 5.700 vor să-şi continue studiile la un colegiu sau liceu


Intră acum și în grupul de

Peste 5700 de elevi de clasa a opta şi-au exprimat intenţia de a urma studiile liceale în colegii şi licee din judeţul Suceava, alţi 724 de elevi doresc să urmeze cursurile şcolilor profesionale, iar 134 nu mai vor să continue studiile, potrivit unui sondaj realizat de Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică din cadrul CJRAE Suceava.

Directorul CJRAE Suceava, Florin Cristian Bagiu, a precizat într-un comunicat de presă că la sondajul  care a fost efectuat, în perioada 16-26 noiembrie, au participat 6262 de elevi din 134 de unităţi şcolare din judeţul Suceava.

Colegiul National Petru Rares

 În urma centralizării opţiunilor elevilor, s-a constatat că cei mai mulţi dintre aceştia, 5748, au optat pentru licee şi colegii din judeţul Suceava, alţi 724 de elevi au optat pentru şcoli profesionale, iar 72 de elevi au optat pentru şcoli speciale.

Totodată, 72 de elevi au optat pentru unităţi de învăţământ din alte judeţe, 308 sunt încă nehotărâţi, iar 134 nu doresc să continue studiile.

Directorul CJRAE Suceava a spus că acest studiu este unul “orientativ”, cu rolul de a ajuta directorii unităţilor liceale din judeţul Suceava în conceperea planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-2017.

Conform rezultatelor sondajului, cei mai mulţi elevi, 431, ar dori să-şi urmeze studiile liceale la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, alţi 239 de elevi au optat pentru Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, 223 pentru Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, 202 pentru Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, 159 pentru Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, 156 pentru Liceul cu Program Sportiv Suceava, 124 pentru Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

Pentru colegiile din Fălticeni, cei mai mulţi elevi, 285, au optat pentru Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, 250 pentru Colegiul Naţional “Nicu Gane” şi 108 pentru Colegiul “Vasile Lovinescu”, în timp ce la Gura Humorului, 301 elevi au optat pentru Colegiul “Alexandru cel Bun”.

În municipiul Câmpulung Moldovenesc, 157 de elevi au optat pentru Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”, 90 pentru Colegiul Militar “Ştefan cel Mare”, 105 pentru Colegiul Silvic “Bucovina” şi 19 pentru Liceul Tehnologic nr.1.

În Vatra Dornei, 169 de elevi au optat pentru Liceul Teoretic “Ion Luca”, iar 3 pentru Liceul Tehnologic “Vasile Deac”.

Pentru colegiile din Rădăuţi , 263 de elevi au optat pentru Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi”, 261 pentru Colegiul Tehnic, iar 138 pentru Colegiul “Andronic Motrescu”, în timp ce alţi 198 de elevi au optat pentru Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă”Siret.

Un număr de 34 de elevi au optat pentru Liceul Tehnologic “Tomşa Vodă” Solca, alţi 330 pentru Liceul Tehnologic “Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

Sondajul a fost realizat de coordonatorul Centrului de Asistenţă Psihopedagogică, Maria Pavelescu şi de profesorul Lăcrămioara Plugaru.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de