O echipă de la Universitatea Politehnica din București s-a clasat pe primul loc la un concurs de securitate informațională de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Echipa „SegfaultTamers” de la Universitatea Politehnica din București a obținut cele mai multe puncte în etapa finală a competiției studențești pe probleme de securitate informațională, CTF-USV 2017, ce a avut loc în perioada 24 – 25 noiembrie a.c., la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit reprezentanților USV, competiția aflată la a doua ediție a fost găzduită de Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Astfel, în urma etapei de calificări on-line, care a avut loc în perioada 26 – 27 octombrie 2017 și la care au participat 32 de echipe, au fost considerate calificate 13 dintre acestea: cinci de la USV, patru de la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău și câte una de la Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Politehnica București, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți.

„În urma etapei finale, on-site, echipele clasate pe primele 3 locuri au fost: SegfaultTamers (Universitatea Politehnica București) –  337p; Born2Debug  (Universitatea Tehnică a Moldovei) –  223p; Resita Hacking (Universitatea Politehnică Timișoara) – 215p”, au arătat reprezentanții USV.

Aceștia au precizat că echipele USV au ocupat locurile: 5, 6, 7, 10 și 13.

„Concursul este organizat într-un format tip CTF (Capture The Flag) și are în vedere dezvoltarea de soluții de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicare delimitat, cu scopul descoperirii unor breșe electronice, dar și  identificarea de soluții și metode optime de protejare a informației împotriva accesului neautorizat. Competiția urmărește testarea creativității și a capacitații echipelor de studenți de a utiliza cunoștințe tehnice specifice pentru a gestiona probleme concrete de securitate informațională. Obiectivul principal constă  în stimularea interesului studenților pentru problematica securității cibernetice și evaluarea capacității acestora, ca viitori specialiști, de a face față provocărilor de securitate informațională actuale”, au precizat reprezentanții universității sucevene.

Sursa citată a menționat că administrarea și configurarea platformei informatice dedicate desfășurării concursului a fost asigurată de experți de la Safetech Innovations București.

De asemenea, USV  în calitate de organizator principal al manifestării a pus la dispoziție infrastructura hardware și de comunicație necesară, precum și logistica aferentă.

Concursul a beneficiat de finanțare din partea Ministerului Educației Naționale și din partea co-organizatorilor competiției, Safetch Innovations București și Assist Software Suceava.


Intră acum și în grupul de