Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Andrei din Gura Humorului a organizat concursul județean „Lumea mea – Lumea copilăriei”


Intră acum și în grupul de

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Andrei din Gura Humorului a organizat miercuri, 13 iunie a.c., la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, concursul județean „Lumea mea – Lumea copilăriei”.

Aflat la cea de-a doua ediție, proiectul educativ județean a umplut de entuziasm inimile celor 38 de elevi cu deficiență mintală și/sau autism de la CSEI Sf. Andrei, dar și de la Școala Gimnazială „Iorgu G. Toma” Vama, care s-au întrecut în a-și exprima cele mai frumoase gânduri despre copilărie.

„Concursul cu participare directă s-a desfășurat la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina unde a avut loc și vernisajul expoziției cu cele 178 de lucrări ale elevilor care au optat pentru participarea indirectă, vernisaj care asemeni unui curcubeu al veseliei a umplut de lumină și bucurie sala în care s-a desfășurat concursul. Ne-am bucurat să avem la cele două secțiuni ale concursului – desen și colaj, lucrări din județele Brăila, Brașov, Galați, Bihor, Dâmbovița, Dolj, Iași și chiar participare internațională prin lucrările trimise de elevii cu deficiență mintală de la Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. ks. Jana Twardowskiego Bochnia, Polonia. În intervalul de timp în care juriul a evaluat reușita lucrărilor elevii s-au bucurat de un minunat moment artistic cu muzică folk susținut de elevele voluntare Rusan Adela și Meslec Rebeca de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, coordonator prof. Enea Laura și de un recital de muzică populară al elevei Apetrei Denisa Georgiana de la Școala Gimnazială Nr. 3 ”Teodor Balan” Gura Humorului”, au precizat coordonatorii proiectului, prof. Sabin Rybanna și prof. Istrate Isabella.

Potrivit acestora, la buna reușită a proiectului au contribuit și elevii voluntari de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului coordonați de profesor Rusu Ana Maria.

Festivitatea de premiere a adus răsplată efortului depus în realizarea lucrărilor, dar și bucuria de a sărbători prin dans lumea minunată a copilăriei.

Proiectul coordonat de domnul director prof. Ciocoiu Mihail, prof. Sabin Rybanna Elena și prof. Istrate Isabella s-a realizat datorită implicării active a membrilor echipei de proiect: director adj. prof. Poclitaru Cătălina, prof. Țebrean Livia, prof. Culidiuc Militina, prof. Mihăilă Daniela, prof. Țenovici Paraschiva, prof. Țebrean Lucica, prof. Chichifoi Mariana, prof. Țilică Liliana, prof. Dascălu Neonila, prof. Dulgheru Călina, prof. Sava Daniela, prof. Tofan Simona, instructori de educație Horvat Elena și Săvescu Teodora și secretar șef economist Elisabeta Andronic, care alături de profesorii coordonatori ai elevilor au făcut din acest proiect o adevărată reușită.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de