Președintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, la USV despre cei care migrează în Germania: Aceste persoane au fost puse într-o situație fără precedent de politicile dezastruoase ale guvernelor lor. Ei își spun că merg în Germania care le dă de lucru și bani până învață limba


Intră acum și în grupul de

Președintele regiunii Schwaben din Germania, Jurgen Reichert, a prezentat, joi, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava o conferință privind internaționalizarea asistenței sociale în care a vorbit despre modul în care trebuie sprijinite persoanele cu dizabilități, cele aflate în situații dificile, dar și despre migranți.

Reichert a arătat că a existat o perioadă în care persoanele cu dizabilități au fost prigonite, iar apoi s-a încercat integrarea lor în societate.

El a vorbit de conceptul prin care persoanele cu nevoi speciale să fie integrate în societate, iar cea mai bună formă este ca acestea să fie în familie, să nu se izoleze, iar sprijinul statului să fie pe persoană.

Reichert a mai spus că implicarea presupune dorința de a rezolva și a răspunde întrebărilor dificile privind viitorul european, arătând că potrivit estimărilor, în 2035 mai mult de jumătate din populația Germaniei va avea peste 60 de ani.

„Vorbim pe termen lung de persoane care au nevoie de sprijinul statului, dar discutăm de numărul persoanelor responsabile, productive, care scade”, a spus președintele regiunii germane care consideră că e nevoie de responsabilizarea tuturor factorilor de decizie și a societății.

El a explicat că în ultimii ani s-a încercat și s-a reușit să se reducă în domeniul asistenței sociale controlul de la nivel național la nivel regional și local și s-au implementat măsuri de prevenție și s-au monitorizat rezultatele obținute, iar un mare câștig a fost că s-a reușit să fie stabilizate familiile care erau pe punctul să se destrame.

Jurgen Reichert a mai spus că este important ca statul să își mențină sprijinul pentru situații ambulatorii, decât să plătească instituționalizarea persoanelor în situații dificile.

El a atras atenția că în acest domeniu nu se poate vorbi de o rețetă pentru Europa pentru că  fiecare țară dispune de avantajele și dezavantajele ei, dar că toți se pot așeza la masă și să găsească împreună soluții ținând cont de experiența dobândită.

În ceea ce privește problema migrației el consideră că există soluții personalizate pentru fiecare țară, apreciind că este dificil să se reglementeze totul legal.

„ Aceste persoane au fost puse într-o situație fără precedent de politicile dezastruoase ale guvernelor lor, iar acești oameni în momentul în care se află în fața luării altei decizii își pun următoarele lucruri: Mă duc în Germania, Germania îmi dă de lucru, Germania îmi dă bani până învăț limba. Trebuie să avem în vedere acest subiect pentru că sunt situații delicate pe care noi trebuie să le rezolvăm la nivel național”, a mai spus Jurgen Reichert. (T.B.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de