De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, DGASPC Suceava organizează online campania „Flori pentru Suflet” și reamintește de existența Telefonul Vârstnicului


Intră acum și în grupul de

De Ziua Internațională a Vârstnicilor – 1 octombrie, DGASPC Suceava transmitem tuturor persoanelor în vârstă din centrele rezidențiale aflate în structura sa sau private din județul Suceava, din România și din lume, „La mulți ani, buni și liniștiți, multă sănătate și oameni dragi, aproape!”

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Crețuleac, a arătat că anul acesta, din cauza situației epidemiologice nu este posibil de a organiza campania „Flori pentru Suflet” în formatul anilor precedenți, de aceea DGASPC Suceava a transmis o felicitare și a rugat sucevenii să o dăruiască persoanelor în vârstă cunoscute.

Totodată, Crețuleac menționează că la nivel național funcționează Telefonul Vârstnicului (0800 460 001) prin proiectul Fundației Principesa Margareta a României, care are ca motto „răspundem cu suflet vârstnicilor”.

Potrivit sursei citate, este prima linie telefonică gratuită și confidențială, la care vârstnicii din România pot suna pentru a obține sprijin, îndrumare sau pur și simplu pentru a sta de vorbă cu cineva atunci când se simt singuri.

„Este obligaţia noastră, ca societate în ansamblu, să găsim concrete pentru ameliorarea condiţiilor de viaţă ale persoanelor vârstnice, prin prelungirea perioadei de viaţă activă. Avem datoria să creăm acele punţi de solidaritate între generaţii, care să asigure păstrarea demnităţii umane pe tot parcursul vieţii. Vă mulțumim tuturor și fiecăruia în parte pentru pentru respectul și dragostea pe care le  acordați celor care ne sunt nouă, tuturor, Rădăcini și pentru care, noi, adesea, uităm să le fim Aripi pentru a le face mai ușoară bătrânețea!”, a declarat Georgeta Nadia Crețuleac.                                                                                

În februarie 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie ca zi internaţională a persoanelor în vârstă, iar câteva luni mai târziu, pe 16 decembrie 1991, Adunarea Generală a ONU, adopta rezoluţia 46/91 cu titlul “Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi”. 


Intră acum și în grupul de